559 millióért gyárt bútorokat a vizes-vb-re egy piaci újonc

2017.03.02. 19:52

559 millió forintért szállít majd bútorokat a nyári vizes világbajnokságra a kaposvári Vatner Kft., melyet hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárásban választották ki, írja a 24.hu.

Ilyen eljárást akkor szoktak alkalmazni, amikor a beszerzést gyorsan le kell zavarni, és nincs idő a hagyományos pályáztatásra. A lap szerint két vállalkozást kerestek meg a bútorvásárlással kapcsolatban, és végül a Vatner Kft. lett a befutó, amely fő profilja egészségügyi intézmények orvostechnológiai berendezéseinek szervizellátása, intézmények infrastruktúrájának műszaki üzemeltetése volt néhány hónappal ezelőttig, vagyis bútorgyártásban nem volt komoly referenciájuk. 

Az Opten céginformációs adatbázis szerint a Vatner Kft. csak tavaly november 17-én vette fel az egyéb bútor gyártása, a konyhabútorgyártás, a bútor, szőnyeg, világítóberendezés nagykereskedelme és az irodabútor-nagykereskedelem tevékenységi köröket.

A beszerzés része amúgy 900 asztal, 10 tárgyalóasztal, 30 kávézóasztal, 250 irodai szék, 3100 tárgyalói szék, 100 exkluzív tárgyalói szék, 50 kanapé, 100 öltözőszekrény, 100 tornaszőnyeg.