Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Titkolják, mi lesz az olimpiára 16,5 milliárdért vett területtel

2017.03.22. 08:27

Teljes hírzárlat van arról, hogy mi lesz a budapesti olimpia egyik fő helyszínének szánt területtel, amit 16,5 milliárdért vásárolt meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., írja a Magyar Nemzet.

A Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre eső, tizenöt hektáros Duna-parti területről van szó, ahol a tervek szerint az atlétikai stadion lett volna. A vételárat korábban nem is akarta elárulni a vagyonkezelő, csak azután derült ki, hogy az LMP IX. kerületi képviselője, Jancsó Andrea perelt, és a Fővárosi Törvényszék neki adott igazat.

IMG 4794
Fotó: Kalas Györgyi

A lap több mint harminc napja próbálja próbálja megtudni a vagyonkezelőtől, hogy mi lesz a terület sorsa, de nem kaptak választ, és hiába kerestek több minisztériumot az ügyben. Korábban volt egy olyan forgatókönyv, hogy ha mégsem Budapest kapja meg a 2024-es olimpiát, akkor a terület ingatlanfejlesztési projekt helyszíne lehetne, de ennek a megvalósításáról egyelőre semmit nem tudni.

A 2024-es olimpiára beadott budapesti pályázatot február végén vonták vissza, így csak Párizs és Los Angeles maradt versenyben a rendezésért.