Az agresszív 13 éves pingpongos megrázta a világot

2017.06.02. 10:54

A düsseldorfi asztalitenisz-világbajnokság talán eddigi legnagyobb szenzációja, hogy a 13 éves Harimoto Tomokazu legyőzte az olimpiai harmadik Mizutani Junt a második fordulóban.

A két japán közül természetesen az utóbbi számított az esélyesnek, de a világranglista-hatodiknak szinte egy pillanatnyi esélyt sem hagyott Harimoto. Nagyon agresszív támadójátékával 4-1-re verte Mizutanit. Igazából csak a harmadik játszma volt szoros, és a 13 éves csak a negyedik szettben veszítette el ritmusát (11-7, 11-6, 14-12, 7-11, 11-8).

„A kor nem számít az asztaliteniszben. Csak a saját stílusomban akartam játszani a meccset. Támadni akartam, és ezt csináltam rögtön a kezdéstől. A következő meccsen is ugyanazzel a taktikával és stílussal próbálok meg játszani" – idézte a nemzetközi szövetség honlapja Harimotót. Ezek után senki nem mehet ellene biztosra, és a következő ellenfele, a tajvani Liao Cheng-Ting eleve nem számít túlzottan erős pingpongosnak.

Az éppcsak tinédzser Harimoto már tavaly felhívta magára a figyelmet, amikor minden idők legfiatalabb játékosaként megnyerte a junior-vb-t.