Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Orra bukott a 60-nal száguldó vitorlás

2017.06.07. 10:21

Az Amerika-kupa felvezető versenyén egy széllökéstől látványosan beborult az új-zélandiak hajója. Nem ez az első eset, hogy egy nagy vitorlafelülettel bíró és a víz felett szinte repülő katamarán felborul, de többen is különlegesnek tartják ezt a balesetet.

A Bermudán rendezett elődöntőben a britek és az Emirates Team New Zealand vív párharcot egymással. Eddig az utóbbi csapat teljesít jobban, az öt győzelemig menő meccsen 3-1-re vezet.

A keddi futamon azonban az új-zélandiaknak nem volt esélyük, mert már a startnál felborultak. A a körülbelül 60 kilométer per órás tempóra felgyorsuló katamarán egy széllökéstől megemelkedett majd az orrára dőlt. A legénységből senki nem sérült meg, a hajóról azonban ez nem mondható el, a merevszárnyú vitorla több helyen szétszakadt.

„Harminc éve versenyzek, de még nem láttam hasonlót. A legfontosabb, hogy mindenki jól van. Ez az első alkalom, hogy ilyen erős szélben vitorlázunk. Egyikünk sem fog kritizálni, mert ezekkel a hajókkal nagyon nehéz vitorlázni, előfordulnak velük ilyen dolgok" – mondta a rivális csapat kormányosa, a négyszeres olimpiai bajnok Ben Ainslie.