Tekla
11 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Litkey a Kékszalag után az Eb-t is megnyerte

2017.07.16. 19:40

Európa-bajnoki aranyérmes lett Litkey Farkas Olaszországban. Másfél héttel tizenharmadik Kékszalag-győzelme után Litkey Farkas a gyors katamaránból lassabb, taktikus egytestűbe szállva Soling Európa-bajnoki aranyérmet szerzett az oldalán kétszeres világbajnok csapattársaival, Vezér Károllyal és Weinhardt Csabával, áll a Magyar Vitorlás Szövetség sajtóközleményében.

A Fraglia Vela Riva által rendezett versenyen 11 nemzet 37 hajója vitorlázott, köztük négy magyar is. Litkeyék az első naptól kezdve vezették az összetett eredménylistát, fokozatosan növelték az előnyüket.

Az utolsó nap előtt 7 és 8 ponttal álltak az osztrák Felzmann-Felzmann-Schuch és az ukrán Jusko-Picsugin-Szeverianov triók előtt. Ugyan a nyolcadik futammal az osztrákok három pontra közelítették meg a magyar hajót, de a kilencedikkel a mieink megint elhúztak. Ha tízedik futamot rendeztek volna, már rajt nélkül is övék lett volna az aranyérem.

Wossala György, a fia Kristóf és Németh jól vitorlázva 3. hellyel kezdték a vasárnapi futamokat, de nem volt esélyük megelőzni az utolsó két napra megtáltosodott, zsinórban három futamot nyerő Peter Hall vezette kanadai hajót, így maradtak összetettben az 5. helyen.

Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor végig az első tízben voltak és a 9. helyen végeztek. A Szűcs István-Gyulai Gábor-Szűcs Péter hármas pedig a 29. lett.