Konrád, Tivadar
5 °C
22 °C

Elbukta a bronzmeccset a párbajtőrcsapat

2017.07.25. 17:55

A negyedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat kedden a lipcsei vívó-világbajnokságon, írta az MTI. A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat a marokkóiak és a hongkongiak elleni két sima győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben egy tussal bizonyult jobbnak az észteknél. A sokáig kevés találatot hozó elődöntőben mozgalmas utolsó asszó után öt tussal kikapott a svájciaktól, így a bronzéremért küzdhetett az oroszokkal.

Az utolsó mérkőzés első kétharmada egyoldalúan alakult, a magyarok nem igazán találták a ritmust és a távolságot, akcióik jórészt eredménytelenül zárultak, miközben a türelmes és koncentrált oroszok gyakran könnyen adtak tusokat. Az első kört követően 3-12, a második után 16-30 volt az állás. 

A folytatásra viszont feljavult a magyar csapat, előbb Bányai aktív vívással öt tussal megverte Nyikita Glazkovot, majd a Siklósi helyére beállt Somfai hárommal Szergej Hodoszt, a kilencedik asszóban pedig Rédli csak eggyel kapott ki Pavel Szuhovtól, így végül héttusos orosz győzelem született.

A negyedik hely ezzel együtt szép eredmény a részben megfiatalított magyar együttesnek.

Az elmúlt évihez képest két klasszis vívó hiányzott a válogatottból, mivel a Rióban egyéniben második, a csapattal harmadik Imre Géza, illetve olimpiai bronzérmes társa, Boczkó Gábor már nem vállalta az idei felkészülést. Utóbbi azóta a szövetség megbízott főtitkára lett, és a vb-re csapatvezetőként utazott ki. Az olimpiai harmadik helyezett együttesből így Rédli és Somfai volt most ott az együttesben, de utóbbi csak az utolsó mérkőzésen vívott.

Férfi párbajtőr, csapat:

A 32 között: Magyarország-Marokkó 45-28

A 16 között: Magyarország-Hongkong 36-28

Negyeddöntő:

  • Franciaország-Egyiptom 45-23
  • Oroszország-Ukrajna 45-36
  • Magyarország-Észtország 26-25
  • Svájc-Olaszország 22-20

Elődöntő:

  • Svájc-Magyarország 37-32
  • Franciaország-Oroszország 45-43

A 3. helyért:  Oroszország-Magyarország 45-38

később:

Svájc-Franciaország 18.30