Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Lipcsében nem tudnak a migránsterrorról, amiről a vívók vezetője beszélt

2017.07.27. 17:26

A 444-nek cáfolta a lipcsei városi önkormányzat szóvivője a Magyar Vívó Szövetség főtitkárának, Boczkó Gábornak állításait, miszerint kritikus biztonsági helyzet volt a városban a világbajnokság ideje alatt, ezért a magyar csapat csak csoportosan, mert közlekedni.

Boczkó azt mondta kedden az M1-nek, hogy egyfolytában rendbontások voltak a szállásuk közelében, melyek valószínűleg migránsokhoz voltak köthetők.

Boczkó arról is beszélt, látták, ahogy egy "egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt".

Sőt, annak is szemtanúi voltak, ahogy valaki egy bozótvágóval hadonászik. 

A lapnak azt írta a városi önkormányzat szóvivője, hogy:

Lipcse egy biztonságos város, ahol az emberek nappal és éjszaka is szabadon mozoghatnak. Semmiképpen sincs szükség arra, hogy kizárólag és csak csoportosan kellejen átmenniük a városon, még a magyar sportolóknak sem. 

A magyar vívócsapatot egy olyan hotelben szállásoltuk el, ahol a többi csapat is lakott a világbajnokság alatt. A magyar csapaton kívül senkitől sem érkezett panasz rendzavarásról.

Túlzott hangoskodásról nem volt információjuk, ahogy arról sem, hogy valaki el akart volna rabolni egy gyereket vagy bozótvágóval hadonászott volna. 

Erről egyébként a rendőrség sem tudott, ezt a lap megkeresésére közölték. Felvették a kapcsolatot a hotellel, ahol a magyarok szálltak meg, de más csapatoktól nem érkezett panasz rendbontásokra.