Illegális lerakóba került a 4 milliárdért elbontott Puskás egy része

atl
2017.08.09. 13:34

A Puskás-stadion bontását kivitelező cégek – a ZÁÉV – Föld-Trans 2001 konzorcium – a bontási törmelék egy részét illegális lerakóban helyezték el, derítette ki az Átlátszó.hu. A portál videóriportjából kiderül, hogy

  • a konzorcium illegálisan rakott le több ezer tonna törmeléket a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen;
  • a környezetvédelmi hatóság már tud a dologról, fel is szólították a Föld-Transt, hogy szállítsa el a hulladékot, de fellebbezés miatt egyelőre áll az ügy.

A konzorcium 3,9 milliárd forintot nyert arra, hogy elbontsa a közben már épülő új Puskás-stadion helyéről a régi épületet, a több százezer tonna hulladékból 67 ezer tonna hasznosításáról és deponálásáról viszont maguk gondoskodtak – ezt vagy ennek egy részét találhatták meg a Határ útnál azon a használatok kívüli ipartelepen, amit pont a  Föld-Trans 2001-tulajdonos Tóth József egy másik cége, a Betonbruch Kft. bérel.

Az Átlátszó kikérte a Puskás bontását bonyolító Nemzeti Sportközpontoktól a vonatkozó dokumentumokat, ezekből pedig kiderült, hogy a Határ úti telephelyre semmilyen bontási anyagot nem szállíthattak, márpedig a Betonbruch által bérelt terület szomszédságában dolgozó munkások egyértelműen állították, hogy a Népstadion bontási hulladékát szállították hónapokon keresztül ide, itt darálták, majd utána elszállították, írja a portál.

Az, hogy mennyi bontási hulladékot szállítottak oda, illetve azzal a darálás után mit kezdtek, nem derült ki, a környezetvédelmi hatóság csak a területen hagyott néhány száz köbméternyi hulladék ügyében eljárva szólította fel a Föld-Transt annak elszállítására.