Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Fradi-ügyben kibékült egymással Kubatov és Csányi Sándor

2017.08.12. 09:44 Módosítva: 2017-08-12 10:18:11

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség kilátásba helyezte, hogy bezárathatja a Groupama Arénát a Ferencváros mérkőzéseire, Kubatov Gábor, az FTC elnöke "találkozott Csányi Sándor MLSZ-elnökkel és megállapodtak egymással", nyilatkozta a Blikknek Kubatov, aki a Fidesz pártigazgatója is egyben.

A klub és a szövetség között azután alakult ki feszültség, hogy a ferencvárosi klub tavaly ősszel kiakadt a bírókra, konkrétan Kassai Viktor játékvezetőt kritizálták, és azt akarták elérni, hogy az ő meccseiken Kassai ne vezethessen.

Az MLSZ szerint azonban minden nemzetközi szabállyal szembement a kérés, ezért azt nem teljesítették.

Ezután a Ferencváros saját hatáskörben olyan döntéseket hozott, amikkel megnehezítették, illetve kényelmetlenebbé tették a Ferencváros hazai meccseit vezető bírók életét. Például a bíróknak elkülönített parkolót a stadion közvetlen közeléből néhány száz méterrel arrébb tették, megszüntették azt a korábbi gyakorlatot, hogy a bírók frissítő ételeket, gyümölcsöket kapjanak. Emiatt az MLSZ többször is figyelmeztette a klubot.

Az MLSZ a Blikk kérdésére megerősítette, hogy több szinten is egyeztettek az elmúlt időszakban a klubbal, és a szövetség most már kiválónak nevezte a kapcsolatukat egymással.

Hogy mi lehetett a megállapodás, arról nincs hír, a Blikk viszont egy képen megmutatta, hogy a bírók ismét a Groupama közvetlen közelében parkolhatnak (az észak-nyugati részén). Hogy mit kapott cserébe az MLSZ? A biztonság kedvéért megnéztem, és kiderült, az idén Kassai még nem vezetett a Ferencvárosnak, és a mai, Paks elleni NB I.-es meccsen sem ő fog dirigálni.

Kassai tavaly amúgy valóban rettenetes évet futott. Most tér vissza, a Videoton-Debrecen-meccset vezeti majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?