Fradi-ügyben kibékült egymással Kubatov és Csányi Sándor

2017.08.12. 09:44 Módosítva: 2017.08.12. 10:18

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség kilátásba helyezte, hogy bezárathatja a Groupama Arénát a Ferencváros mérkőzéseire, Kubatov Gábor, az FTC elnöke "találkozott Csányi Sándor MLSZ-elnökkel és megállapodtak egymással", nyilatkozta a Blikknek Kubatov, aki a Fidesz pártigazgatója is egyben.

A klub és a szövetség között azután alakult ki feszültség, hogy a ferencvárosi klub tavaly ősszel kiakadt a bírókra, konkrétan Kassai Viktor játékvezetőt kritizálták, és azt akarták elérni, hogy az ő meccseiken Kassai ne vezethessen.

Az MLSZ szerint azonban minden nemzetközi szabállyal szembement a kérés, ezért azt nem teljesítették.

Ezután a Ferencváros saját hatáskörben olyan döntéseket hozott, amikkel megnehezítették, illetve kényelmetlenebbé tették a Ferencváros hazai meccseit vezető bírók életét. Például a bíróknak elkülönített parkolót a stadion közvetlen közeléből néhány száz méterrel arrébb tették, megszüntették azt a korábbi gyakorlatot, hogy a bírók frissítő ételeket, gyümölcsöket kapjanak. Emiatt az MLSZ többször is figyelmeztette a klubot.

Az MLSZ a Blikk kérdésére megerősítette, hogy több szinten is egyeztettek az elmúlt időszakban a klubbal, és a szövetség most már kiválónak nevezte a kapcsolatukat egymással.

Hogy mi lehetett a megállapodás, arról nincs hír, a Blikk viszont egy képen megmutatta, hogy a bírók ismét a Groupama közvetlen közelében parkolhatnak (az észak-nyugati részén). Hogy mit kapott cserébe az MLSZ? A biztonság kedvéért megnéztem, és kiderült, az idén Kassai még nem vezetett a Ferencvárosnak, és a mai, Paks elleni NB I.-es meccsen sem ő fog dirigálni.

Kassai tavaly amúgy valóban rettenetes évet futott. Most tér vissza, a Videoton-Debrecen-meccset vezeti majd.