Verseny előtt nyugtatózhattak be két magyar ugrólovat

2017.08.30. 15:36

Két eredményes magyar versenyző díjugrató lovát is megmérgeztek egy pozsonyi versenyen három héttel ezelőtt. A lovakat valószínűleg egy magyar lovastársuk nyugtatózhatta be. A lovak még mindig nem jöttek helyre, a göteborgi Európa-bajnokságon sem tudtak jól szerepelni.

A vérmintavételek után két héttel kiderült, hogy Hugyecz Mariann és ifj. Szabó Gábor lova is ugyanazt a nagyon erős nyugtatót kapta. Szabó lova, Timpex Bölcsész a mai napi fáradékony, nem igazán terhelhető.

Hugyecz Mariann Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az esetet. Azt mondta, az egyik csapattársukat kapták rajta, ahogy kijött Szabó lovának boxából. A lónak remegtek a lábai, nem tudták mi baja van, azt hitték, hogy el is pusztulhat.

Hugyecz Göteborgban tapasztalta azt, hogy a lova ellenszegül, kontrollálhatatlanná vált, ezt a titokban beadott szernek tulajdonította. Úgy véli, a nyugtató hosszú ideig kihathat a lovak idegrendszerére, és az elkövető nemcsak két lovassal, de az egész magyar válogatottal kiszúrt.

„A Magyar Lovassport Szövetség, a szabályzataiban leírtak alapján megtette a lehetséges intézkedéseket. Augusztus 9-én sportfegyelmi vétség alapos gyanúja miatt fegyelmi eljárást indított a feltételezett elkövető ellen, az elnökség pedig augusztus 10-i határozatában felfüggesztette a versenyző nemzetközi versenyzői engedélyét” – tájékoztatta a Hvg.hu-t az esetről a Magyar Lovassport Szövetség.