Az utolsó másodpercen kapott ki Csoknyai a dzsúdó-vb negyeddöntőjében

2017.08.31. 12:22

A 81 kilogrammos Csoknyai László  és Ungvári Attila is bejutott a nyolcaddöntőbe a budapesti dzsúdó-vb-n. 

Csoknyai a 32 között a Costa Rica-i David Guillen Vargasszal találkozott, aki a nyitókörben - a vb eddigi legrövidebb meccsén - mindössze kilenc másodperc alatt búcsúztatott egy malawi versenyzőt. A paksi dzsúdós akárcsak első mérkőzésén, leszorította ellenfelét 22 másodperc elteltével, a közép-amerikai 18 másodpercnél kibújt, Csoknyai vazarit kapott, majd rögtön ismét leszorította Guillen Vargast, akinek innen már nem volt menekvés.

A 29 éves magyarra a 16 között a cseh Ivan Petr várt, aki ellen vazarival szerzett vezetést, és aztán a végéig megtartotta az előnyét, így már negyeddöntős volt

A német Wieczerzak ellen folytatta, de a mérkőzés közben kapott egy könyököst az ellenfelétől, ami miatt volt egy kis kényszerszünet. Rögtön ezúttal vazaarival próbálkozott a német, de ezt kivédekezte Csoknyai. Ezután is Wierczerzak maradt az aktívabb, Csoknyait meg is intették. A legvégén Wieczerzak viszont csinált egy vazaarit, amivel megnyerte a negyeddöntőt. 

Csoknyai a vigaszágra került. 

Ungvári Attila a kubai Jorge Martinez ellen az első perc végén vazaarit érően vitte földre ellenfelét, majd előnyét rutinosan megőrizve nyert. A 32 között az amerikai Jack Hatton várt Ungvárira, akit végül az utolsó másodpercben győzött le, és jutott a nyolcaddöntőbe.  Végül a tizenhat között kapott ki olasz ellenfelétől. 

(MTI, Index)