Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabálytalan akció miatt bűnhődött a nehézsúlyú Bor, lemaradt az éremről

2017.09.02. 18:34

A budapesti dzsúdó világbajnokság egyéni versenyeinek utolsó napján Bor Barna jutott legtovább a magyarok közül.

A nehézsúlyú magyar a Puerto Ricó-i Ferrerrel kezdett, lényegesen aktívabb volt, próbált akciókat indítani, riválisa semmit sem csinált, ezért háromszor is megintették, és a harmadik a szabályok szerint Bor győzelmét jelentette.

A 30 éves paksi versenyő a román Crotoriu ellen már értékelhető akciót is bemutatott, majd leszorította ellenfelét, és véget is ért a meccs.

A grúz Okruasvilivel szemben pedig igazi virtuóz volt, három wazaari értékű dobás után leszorította. Egy másodperccel a 4 perces játékidő letelte előtt adta meg magát Okruasvili, ezzel Bor bekerült az elődöntőbe.

Ott az a brazil David Moura várt rá - ő vezeti a világranglistát -, akit még nem győzött le, mindkét meccsüket elveszítette. Moura idén nyert már Grand Slamet, és GP-t is, vagyis kiváló formában érkezett Budapestre.

Egy perc telt el, amikor Bort megintették, nemsokára Moura beforgatta, és eldobta, nagy ippon volt.

Bornak a bronzért a másik brazilt, az olimpiai bronzérmes, vb-második Silvát kellett legyőznie.

Mindketten intést kaptak passzivitásért az elején, utána a brazilnak volt egy támadása, amit nem tudott befejezni. A négy perc után jöhetett a küzdelem az aranypontért, a brazil irányított a hosszabbítás elején, aztán Bor is felborította egyszer, de pontot nem kapott érte.

Majd amikor ismét földre vitte Silvát a paksi versenyző, akkor szabálytalanul tette a bíró szerint, amiért megintette, és mivel a meccs ezen a szakaszában már az intés eldönti a meccset, Bor lemaradt az éremről.

Ami egyúttal azt is jelentette, hogy Magyarországnak az egyéni versenyben nem jutott érem. Vasárnap a csapatversennyel fejeződik be a vb.