Jenő
-3 °C
6 °C

141 éve nem csinált ilyet baseballozó

2017-09-05T022635Z 1914779244 NOCID RTRMADP 3 MLB-ARIZONA-DIAMON
2017.09.05. 10:14

Kedd hajnalban történelmet írt az Arizona Diamondbacks játékosa a baseball-ligában (MLB), J.D. Martinez csapata Los Angeles Dodgers elleni 13-0-ra megnyert meccsén négy hazafutást ütött. Ez még nem a történelem írás rész a dologban, ezt a szezonban megcsinálta már Scooter Gennett is – így 2002 után az idei lett a második olyan szezon az MLB történetében, amikor két játékos is négy hazafutást ütött egy meccsen –,

Martinez azzal lett első az MLB-ben, hogy a négy hazafutást négy különböző dobójátékos dobásából érte el.

Ilyen ugyanis még nem volt 1876 óta. A negyedik inningben Rich Hillről, a hetedikben Pedro Báezről, a nyolcadikban Josh Fieldsről, a kilencedikben pedig Wilmer Fontról ütött hazafutást

Emellett abban is első lett egyébként, hogy a modern kori MLB-ben (1900 után) először ütött hazafutást a hetedik, nyolcadik és kilencedik (tehát az utolsó három) inningben is.

A 30 éves amerikai egyébként 2015-ben Silver Slugger díjat kapott, vagyis posztján a legjobb támadójátékos volt. Idén 34 hazafutásnál jár a kedd hajnali néggyel együtt, ebből a 34-ből 18-at július 18. óta ütött, vagyis azután, hogy a Detroit Tigerstől egy cserével az Arizonához került.

A 2017-es szezonban ugrásszerűen megnőtt hazafutásokról írtunk már, nem véletlen, hogy az idei furcsa szezonban ütött először két játékos is négy hazafutást egy meccsen a szteroidéra óta.

A borítóképen (Gary A. Vasquez / USA Today Sports, Reuters) J.D. Martinez a Dodgers elleni, rekordot jelentő meccsén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?