Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berecz tökéletes taktikával futammásodik a finndingi-vb-n

2017.09.07. 18:06

A balatonföldvári finndingi-világbajnokságon eddigi legjobb eredményét érte el Berecz Zsombor. A vitorlázó mindent kihozva magából a második helyen végzett a hetedik futamon, és ez az összetett szempontjából is nagyon fontos.

A csütörtöki versenynap nagyon nehezen indult el, bár délelőtt tíz órára tervezték a rajtot, az alig lengedező szél miatt folyamatosan jöttek a halasztások, végül csak délután négykor lőtték el a nap egyetlen futamát. 

Berecz Zsombor a balatonföldvári finndingi-vb hetedik futamán
Berecz Zsombor a balatonföldvári finndingi-vb hetedik futamán
Fotó: Gémesi Jóka

Berecz jól rajolt és jól is haladt a nyugati irányban induló szembeszeles szakaszon, a hetedikként fordult. Az első hátszeles részen nagyszerűen ment, sorra fogta meg az ellenfeleit, így a következő bóját már harmadikként vette.

A második cirkáló szakaszon is jól választott, a brazil Jorge Zafir utolérhetetlennek tűnt, a francia Jonathan Loberttel viszont nagyot csatázott. A fordulóban a francia még megelőzte Bereczet, de a hátszélben már nem tudott mit kezdeni vele. A magyar finnes a part felé húzódott, a mögötte lévők ekkor megközelítették, de a végén jól manőverezve és keményen pumpálva sokkal nagyobb lett a sebessége, úgy tűnt, hogy befogja a látszólag fáradó, keveset mozgó Zarifot is, de végül néhány másodperccel kikapott tőle.

„Ennél tökéletesebb nem lehetett volna a taktika. Végre nem ragadtam bent középen, hanem el tudtam menni a szélen. Az első fordulóban az első tízben lenni mindig jó. A mostani vb-n most mentem a legjobban, elégedett vagyok, az előttem végző brazil az összetettben nem számít, a helyében én sem pumpáltam volna" – nyilatkozta Berecz a futam után.

Az Opel Finn Gold Cup-on eddig hét futamot rendeztek, Berecz jelenleg az összetett ötödik helyén áll, a csütörtöki második helye az eddigi legjobb eredménye. A negyedik Nicholas Heiner csak egy pontra van tőle.

A földvári vb-n még három futamot rendeznek szombatig, azután a legjobb tíz az éremfutamban dönti el a helyezéseket vasárnap.