Árpád
-2 °C
3 °C

Szerbia lesz a magyar kosár-válogatott ellenfele a nyolcaddöntőben

2017.09.07. 21:46

Véget ért a kosárlabda Európa-bajnokság csoportköre, miután Montenegró megverte Romániát, Lettország pedig Törökországot. Magyar szempontból utóbbi volt jelentős, ugyanis így az oroszok helyett a szerbekkel játszik a válogatott a nyolcaddöntőben.

A magyar csapat a C-csoport negyedik helyezettjeként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, így pedig a D-csoport legjobbjával kell megmérkőznie. Mivel utóbbiban Szerbia és Oroszország holtversenyben első, így a lett-török meccs végeredménye döntött a csoportgyőztes kilétéről. Lettország 89-79-re legyőzte Törökországot, így a szerbek végeztek a csoport élén.

A magyar-szerb találkozó szeptember 10-én lesz. Amennyiben ismét csodát tesz a válogatott és legyőzi Szerbiát, akkor a Finnország-Olaszország mérkőzés győztesével játszik majd a negyeddöntőn. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?