Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Olimpiai falu még nincs, de a magyarok már bejelölték a szálláshelyüket

2017.10.06. 18:22

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) négyfős delegációja tárgyalásokat folytat a 2020-as tokiói olimpia helyszínén, írja az MTI.

A MOB honlapjának pénteki beszámolója szerint Kulcsár Krisztián elnök, Vékássy Bálint főtitkár, Fábián László sport- és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató találkozott a helyi szervezőkkel, tájékozódott a magyar csapat lehetőségeiről és az előkészületek állásáról, másrészt háromoldalú megállapodást írt alá a Japán Olimpiai Bizottsággal és Tocsigi prefektúrával.

Vékássy elmondta, a létesítmény-fejlesztések már most olyan ütemben zajlanak, és olyan szinten állnak, hogy minden el fog készülni időben, és Japán a lehető legösszeszedettebben és legszervezettebben fogja várni a nemzetközi delegációkat valamivel több mint két és fél év múlva.

„Láttuk az épülő olimpiai stadiont is, az uszodát, a vívócsarnokot, a kajak-kenu pályát. Értelemszerűen azok a helyszínek érdekeltek minket leginkább, amelyek a mi sikersportágainknak adnak majd otthont" - magyarázta a főtitkár.

Vékássy arról is beszámolt, hogy megtekintették az olimpiai falu építési munkálatait is. Egy mesterséges szigeten 21 darab 14-18 emeletes ház épül erre a célra. A magyar küldöttség élt a lehetőséggel, és már most bejelölte a rajzokon, hol szeretnék a magyar csapat elhelyezését 2020-ban.

A fővároshoz közeli Tocsigi prefektúrával és a Japán Olimpiai Bizottsággal aláírt háromoldalú keretszerződés értelmében az olimpiáig magyar csapatok utazhatnak edzőtáborozni Japában, és a helyi költségekhez a japánok nagymértékben hozzájárulnak.