Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Újra visszatér a világ leghíresebb golfozója

2017.10.31. 09:52

Kilenc hónapos kihagyás után, november végén ismét megpróbálkozik a visszatéréssel Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója. A 41 éves játékos a honlapján közölte, hogy elindul a Bahamákon rendezett Hero World Challenge nevű versenyen.

A 14-szeres Major-győztes évek óta küzd hátproblémákkal, legutóbb - negyedszer - áprilisban műtötték meg. Májusban arról beszélt, hogy hosszú ideje nem érezte magát ilyen jól, de néhány nappal később a rendőrök ittas vezetésért előállították, miután otthonától nem messze az út mellett álló autójában aludt. Később kiderült, nem ivott, hanem gyógyszerek mellékhatása okozta a rosszullétét.

A korábbi világelső - aki jelenleg 1180. a ranglistán - 2008-ban nyert legutóbb a sportág Grand Slamjének számító Major-tornán, utána egyre többször küzdött sérülésekkel.

Tavaly decemberben másfél év kihagyás után játszott újra, majd januárban a San Diegó-i versenyen szerepelt. Egy hét múlva Dubajban indult, de egy nap után kénytelen volt feladni, kiújult a hátsérülése. (MTI/Index)