Visszavonul a legsikeresebb magyar női aerobicos

2017.11.02. 13:59

Huszonkét év után visszavonult Hegyi Dóra, a legeredményesebb magyar női aerobikos, de nem szakad el a sportágtól.

„A Nemzetközi Torna Szövetségben én képviselem az aerobikos versenyzők, valamint a szakág érdekeit, emellett debreceni egyesületemnél edzősködöm, továbbá versenydresszeket tervezek, díszítek" – nyilatkozta a 26 éves Hegyi Dóra a magyar szövetségnek.

Az idei világjátékokon párosban ezüstérmes versenyző szerint - aki négyévesen kezdett el sportolni, és fiatalon váltott szertornáról aerobikra - az elmúlt 22 évben a sport olyan emberré változtatta, amilyen lenni szeretett volna.

„Tipikusan az a versenyző vagyok, aki nem volt szuper tehetséges, olyan, aki erre a sportágra született. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy ide eljussak, úgyhogy nekem nagyon fontos volt, hogy ezzel példát is mutassak a feltörekvő generációnak. Nem csak az őstehetségek tudnak oda eljutni, ahova mondjuk én. A hétvégi Magyar Kupa-döntőn léptem utoljára színpadra, elég tudatosan készültem a visszavonulásra, lélekben és testben is.

hegyidóra

A 2015-ben csapatban Európa-bajnok, az Európa Játékokon aranyérmes, egyéniben a világkupa-sorozatot megnyerő, tavaly párosban világbajnoki ezüstérmes versenyző a Magyar Kupa-döntő és Hungarian Open eredményhirdetése után ünnepélyes keretek között zárta le aktív versenyzői pályafutását.

Hegyi Dóra legfontosabb eredményei:
Világjátékok 2017 Wroclaw  2. hely (páros) , 3. hely (csoport, aerodance)
Európa-bajnokság 2017 Ancona 2. hely (egyéni, páros) 3. hely (team ranking, csoport)
Világbajnokság 2016 Incheon 2. hely (páros)
Világkupa-sorozat győztes párosban (2016)
Európa játékok 2015 Baku
Világkupa Sorozat Győztes egyéniben  (2015)
Európa-bajnokság 2015 Elvas 1. hely (team ranking) 2. hely (egyéni, csoport) 3. hely (páros) Európa-bajnokság 2013 Arques 3. hely (egyéni)
Világjátékok 2013 Cali 4. hely (aerodance) 5. hely (csoport)
Világjátékok 2009 Kaohsiung 5. hely (csoport)