Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Újabb magyar érem a kerekesszékes vívó-világbajnokságon

D KOS20160915020
2017.11.09. 17:53

Veres Amarilla harmadik lett kardban a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon, írja az MTI. Az A sérültségi kategória csütörtöki versenyében a másik magyar induló, Hajmási Éva is közel állt az éremszerzéshez, ő ötödikként fejezte be a versenyt, írja az MTI.

Veres - a viadal honlapja szerint - a főtáblán 15-7-re verte az orosz Viktorija Szmertyinát, a legjobb nyolc között 15-6-ra a szintén orosz Jevgenyija Szicsevát, az elődöntőben viszont 15-13-ra kikapott az ukrán Jevhenija Breustól, aki előzőleg Hajmásit győzte le. 

Dani Gyöngyi hetedik lett női párbajtőrben a B kategóriában. A főtáblán ukrán riválisa ellen nyert, majd a legjobb nyolc között kikapott az orosz Viktorija Bojkovától. Mató Gyula nyolcadik helyen végzett a férfi párbajtőrözők A kategóriájában úgy, hogy két ukrán ellenfél legyőzése után a negyeddöntőben vereséget szenvedett az orosz Makszim Saburovtól.

A magyarok a vb feléig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek.

(Borítókép:  Veres Amarilla a hongkongi Csan Jüi-csang elleni asszóban a kerekesszékes vívók nõi párbajtõr csapatversenyében a riói paralimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. szeptember 15-én. -f otó: Koszticsák Szilárd / MTI)