Hárommilliárd forintból bővülnek a BVSC sporttelepei

2017.11.17. 11:39

Közel hárommilliárd forintból újíthatja fel, illetve bővítheti két sporttelepét a BVSC-Zugló sportegyesület, a beruházás közel felét, 1,2 milliárd forintot a kormány állja majd – írja az MTI.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a BVSC megalakulása óta fontos szerepet játszik

  • a testkultúra népszerűsítésében,
  • a szabadidősport szervezésében,
  • valamint a sikeres élsportolók nevelésében, felkészítésében,

szavai szerint pedig a kormány támogatása ennek a szerepvállalásnak és munkának az elismerése.

Szatmáry Kristóf, a BVSC.Zugló elnöke kiemelte, a klub az infrastruktúra fejlesztését illetően újabb, de reményeik szerint nem az utolsó mérföldkőhöz érkezett. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években több tekintetben is bővült a klub, és az eddigi fejlesztésekkel szemben a mostani már a Tatai úti sporttelepre is hatással lesz majd.

A beruházás során a Szőnyi úti sporttelepen megújul a székház és a kézilabdacsarnok, továbbá geotermikus fűtőrendszert és műfüves nagypályát építenek. A Tatai úton új létesítményt kapnak a labdarúgók, az új öltözők mellett három pályát alakítanak ki részükre.

A klubelnök a jövővel kapcsolatban arra is kitért, hogy többéves lemaradását is pótolni tudja a klub azzal, hogy a kormány 300 millió forint támogatást ad arra, hogy a sporttelep melletti, jelenleg a MÁV tulajdonában lévő területeket a BVSC használatra megkapja.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere elmondta, a kerületben kiemelten kezelik az utánpótlás-nevelést, ezért is értékelik pozitívan, hogy a kormány jelentős összeggel támogatja a sportcélú fejlesztéseiket.