Díjkiosztón halt meg a hétszeres világbajnok vívó

2017.12.30. 17:39 Módosítva: 2017.12.30. 19:11
szalay
Fotó: ekmk.hu

Szombat délelőtt, életének 49. évében meghalt a hétszeres világbajnok párbajtőrvívó, olimpiai bronzérmes Szalay Gyöngyi.

A tapolcai vívóélet emblematikus alakja az 1996-os olimpián egyéniben volt bronzérmes, csapatban a negyedik hely a legjobbja (1996 és 2000).

Az atlantai olimpián a későbbi győztes francia Laura Flesseltől - ő most a francia sportminiszter - kapott ki a négy között 15-10-re, a harmadik helyért 15-13-ra győzte le az olasz Zalaffit.

A szombati tapolcai kolbásztöltő versenyen lett rosszul, egészen pontosan már a díjkiosztón. Rig Lajos országgyűlési képviselő a helyszínen próbálta újraéleszteni, majd mentőben is volt egy újjáélesztés. Szalayért ezután mentőhelikopter érkezett, de a kórházba szállítás után meghalt Veszprémben. A rosszullét és a halál okát egyelőre nem tudni.

A női párbajtőrcsapat hétszer volt világbajnok, legutóbb 1999-ben, Szalay mind a hétszer a csapat tagja volt. Edzősködött, nem szakadt el a sportágtól.

A korábbi kapitány, Kovács Tamás így búcsúzott tőle a Facebookon: „Hihetetlen, érthetetlen, elfogadhatatlan... Mérhetetlen veszteség érte a magyar sportot, benne a magyar vívósportot, a sportág szegényebb lett egy melegszívű baráttal, egy kitűnő versenyzővel, fanatikus szakemberrel. Szövetségi kapitányod voltam a kilencvenes években,  elmondhatom, hogy az utóbbi évtizedek legprofibb szemléletű versenyzője a magyar vívósportnak Te voltál – csupa nagy betűvel – ahogy készültél a világversenyekre, ahogy küzdöttél a páston, amilyen

jó csapatember voltál, ahogy összefogtad a csapatodat, nálad nem volt elveszett találat, mérkőzés. 

Nagyon nehéz elhinni, hogy többé nem nyitsz be a vívóversenyek ajtaján, nem látom megszokott mozdulataidat, nem látom mosolygós arcodat."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport