Natália
1 °C
7 °C

Nincs több penész, itt az újjávarázsolt Komjádi

Image uploaded from iOS (4)
2017.07.13. 16:18

A vizes világbajnokság kikényszerítette és előrehozta a változást”

- ez volt az egyik kulcsmondata Fürjes Balázs kormánybiztosnak, aki a 3,8 milliárd forintért felújított és korszerűsített, még 1976-ban épített Komjádi uszoda átadásán beszélt. Az uszoda jelképes kulcsát át is adta - Tarlós István főpolgármesterrel és Varga Mihály pénzügyminiszterrel - a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamásnak.

Az észszerűség és a gazdaságosság volt a legfontosabb szempont, az uszoda átrium része meg is szűnt, kapott két bejáratot, ami azért fontos, ha verseny van az 50-es medencénél, attól a lakosság zavartalanul látogathatja a két nyitott medencét a másik bejáraton át.

Felújították a szellőztetést és a légtechnikát is, de ugyanígy az öltözőket is, ami olykor riasztó állapotban volt.

És nemcsak a versenysport kabinjait, hanem az összeset. Emellett egy köpenyszárítót is beszereltek – úgy néz ki, mint egy fémrudakból álló mászóka -, mert a sportolóknak jelentős gondot okozott, hogy nem száradt meg másnapra a köpenyük. A szaunákra is költöttek, már nem a régi és megviselt fülkék vannak.

Ami nem látható, a medencék szigetelését, vízgépészeti berendezéseit is kicserélték.

„Most nem fordulhat elő, hogy rozsdás csapokból folyjon a víz, és remélhetőleg egy jó sokáig így marad. Nem fordulhat elő, hogy gombás fertőzések legyenek, a penész uralkodjon. Egy élhető és folyamatosan fejlődő városnak ilyen létesítményekre van szüksége” - magyarázta még Fürjes.

Az uszodában a vizes vb-n edzések lesznek, utána viszont átvehetik és használhatják a sportolni vágyó családok. Itt vannak a képek, hogy egészen pontosan, milyen lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?