Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Vizes vb: majdnem lebontatták a BKK-val a fonódó vezetékeit

09 DSC1137
2017.07.21. 13:51 Módosítva: 2017.07.21. 13:51

Egy korábbi intézkedési terv szerint ma oszlopostul elbontották volna a fonódó villamos felsővezeték-rendszerét a Batthyány térnél, mert akadályozza a rálátást a vizes vébé versenyszámaira – tudtuk meg. Az intézkedést felülbírálták, nem lesz szükség bontásra.

„A Batthyány téren az oszlopkiváltási és felsővezeték-elbontási, majd visszaépítési munkálatok miatt július 20-21-22-én, valamint július 31. üzemkezdettől augusztus 4-én üzemkezdetig új forgalmi rendet léptetünk életbe” – ez állt a BKK július 5-i intézkedési tervében.

Ez azt jelenti, hogy az alig egyéves infrastruktúrát földig bontották volna, majd pár nap múlva újra felépítették volna, hogy az a néhány vezeték ne zavarjon be a képbe a verseny alatt. A Batthyány térnél rendezik ugyanis az óriás-toronyugrást, a 3 milliárd forintért a Dunára felépített állványzaton.

Megkerestük Dabóczi Kálmánt, a BKK vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy eredetileg valóban szerepelt a tervekben a felsővezeték-rendszer elbontása, de a legfrissebb (19-i) kivitelezői-mérnöki állásfoglalás szerint nem lesz rá szükség.

Arra becslés sincs, hogy mennyibe kerülne a bontás, majd visszaépítés, és hogy ki fizetné ki a költségeit.

(Borítókép: A világbajnokságra épülő ugrótorony és lelátó a budapesti Batthyány téren. Fotó: Csóti Rebeka / Index)