A vizes-vb kilencedik napja: eldől, ki lesz a női pólósaink ellenfele a negyeddöntőben

A vizes-vb kilencedik napja: eldől, ki lesz a női pólósaink ellenfele a negyeddöntőben

Vége
Image uploaded from iOS (12)
Index
2017.07.22. 23:25
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyetlen indulónk sem volt a ma rendezett számokban, de az most dőlt el, hogy a női pólóválogatott Kanadával játszik a négy közé jutásért hétfőn.

    Vasárnap már indul a medencés úszás, sok magyar résztvevővel. Este már érmeket is ünnepelhetünk.

    előfutamok 9.30:
    női 100 m pillangó (Szilágyi Liliána)
    férfi 400 m gyors (Kalmár Ákos)
    női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna)
    férfi 50 m pillangó (Cseh László)
    női 400 m gyors (Kapás Boglárka, Késely Ajna)
    férfi 100 m mell (Gyurta Dániel)
    női 4x100 m gyorsváltó (Magyarország)
    férfi 4x100 m gyorsváltó (Magyarország)
    elődöntők, döntők 17.30:
    férfi 400 m gyors (DÖNTŐ, Kalmár Ákos?)
    női 100 m pillangó (elődöntő, Szilágyi Liliána?) 
    férfi 50 m pillangó (elődöntő, Cseh László?) 
    női 400 m gyors (DÖNTŐ, Kapás Boglárka?, Késely Ajna?) 
    férfi 100 m mell (elődöntő, Gyurta Dániel?) 
    női 200 m vegyes (elődöntő, Hosszú Katinka?, Jakabos Zsuzsanna?) 
    férfi 4x100 m gyorsváltó (DÖNTŐ, Magyarország?) 
    női 4x100 m gyorsváltó (DÖNTŐ, Magyarország?)

  • Ausztrália 16-2-re verte Franciországot, a negyeddöntőben az olimpiai bajnok Egyesült Államokkal mérkőzik majd.

  • Egy orosz időkérést vitatnak. Óriási meglepetés lenne, ha helyt adnának a beadványuknak, és nem a mostani eredményt véglegesítené a zsűri.

  • A magyar válogatott kemény meccset játszott Hollandiával a csoportkörben, így sikerült elkerülniük egyelőre a szintén erős csapatnak számító oroszokat. Oroszország a negyeddöntőért játszott Hollandiával, és végül hektikus meccsen 11-10-re győzött. A hollandok 3-7-ről jöttek fel, majd mentek 8-7-re, végül emberelőnyöket kihagyva buktál el a mérkőzést.

  • Az orosz Alekszandr Malcev, Mihaela Kalancsa duó nyerte a vegyes párosok szabad gyakorlat versenyét. 

    A sportág legfiatalabb versenyszáma a vegyes páros, amely két éve, Kazanyban debütált a világbajnokság programjában.

    1. Alekszandr Malcev, Mihaela Kalancsa (Oroszország) 92,6000 pont
    2. Giorgio Minisini, Mariangela Perrupato (Olaszország) 91,1000 
    3. Bill May, Kanako Kitao Spendlove (Egyesült Államok) 88,7667

  • Spanyolország-Kína 13-5 (1-2, 4-1, 5-1, 3-1)

    A negyeddöntőben Görögországgal meccselnek majd a spanyolok.

  • Az talán igaz, hogy a szinkronúszóké volt a vb legeseménytelenebb napja, de azt semmiképpen nem mondhatjuk, hogy ne születtek volna remek képek szombaton.

    Toronyugrás, szinkronúszás, egy kis vízilabda, sőt aranyos szurkolói megmozdulás is akad a mai nap legjobb fotói között.

  • A férfi vízilabda-válogatott kapitánya mínusz 180 fokra hűtötte le magát, amihez annyit fűzött hozzá, hogy

    elég hideg van.

    Nagy emellett testösszetétel mérést is végzett, melyből - nem túl meglepő módon - kiderült, hogy remek kondícióban van.

  • Csütörtökön 10-8-ra verte a női vízilabda-válogatottunk a hollandok együttesét, amivel meg is váltották a jegyüket a negyeddöntőbe, ma már nem kellett játszaniuk.

    A csapat ezt remekül ki is használta, a szombat reggeli és esti edzés között ugyanis a csapatépítésre is jutott idő, Galgamácsán próbálhatták ki az agyaggalamb-lövészetet a lányok.

    Egészen kedvet kap ehhez az ember, először úgy voltam vele, hogy nézzük meg, úgysem találunk el semmit, aztán kiderül, hogy nagyon jó móka, sikerélményünk is volt, és azt éreztem, mint amikor kipróbálok egy másik sportágat, hogy ehhez is kedvet kaptam.

    - mondta a programról Bujka Barbara, de a többiek is remekül szórakoztak. A lőtéren is bebizonyosodott, hogy a válogatott tagjai remekül céloznak, a végére ugyanis gyakorlatilag mindenkinek sikerült leszednie a repülő korongot.

    Remek kikapcsolódás volt ez a két edzés közt az együttesnek, akik mostantól viszont kizárólag a hétfői, Kanada elleni negyeddöntőre készülnek, ahol remélhetőleg hasonlóan jól céloznak majd.

    (waterpolo.hu)

  •  Nem történt meglepetés, Kanada nagyon simán, 16-3- re megverte Új-Zélandot, így a negyeddöntőben Magyarországgal játszhat a női pólótornán. 

    A meccs legeredményesebbje a négygólos Joëlle Békhazi volt.

    Kanada - Új-Zéland 16-3 (5-1, 4-1, 3-0, 4-1)

  • A most 23 éves Daley nyolc év után tudott újra nyerni 10 méteres toronyugrásban, ráadásul úgy, hogy a Duna Arénában rendezett verseny utolsó szakaszában minden gyakorlata után az élen állt.

    Itt összesen már csak 12-en vannak versenyben és mindenkinek hat ugrást kell bemutatnia. Daley végül több mint ötpontos különbséggel utasította maga mögé a második helyen végző kínai Csen Aj-szent, a kínaiaknak azonban így sincs okuk keseregni, hiszen a bronzérmet szintén egy kínai versenyző, Jang Csi-an hozta el. A szám magyar indulója, Somhegyi Krisztián már a pénteki selejtezőben befejezte szereplését, ott a 27. helyen végzett.

    Daley egyébként ma már nyert érmet, a 3 méteres vegyes szinkron műugrásban Grace Reid-del a második helyen végzett.

    Eredmény

    1. Thomas Daley (Nagy-Britannia) - 590,95 pont
    2. Csen Aj-szen (Kína) - 585,25
    3. Jang Csi-an (Kína) - 565,15
  • Néhány órával ezelőtt kaptunk információt arról, hogy a mai nap során meglopták a világbajnokságon részt vevő svájci műugró-válogatottat, amivel kapcsolatban természetesen azonnal kérdést is küldtünk a rendőrségnek, hátha többet tudnak majd mondani az esetről.

    Az ORFK szóvivője pár perccel ezelőtt válaszolt kérdésünkre, amiből kiderült, nem lopásról, hanem inkább emberi figyelmetlenségről volt szó. Mint írták, egy svájci nő ma délelőtt jelentette be az egyik járőrnek, hogy a két napja egy szekrény tetejére tett tabletjének ma már csak a hűlt helyét találta.

    A rendőrök azonnal intézkedtek is az ügyben, így kiderült, hogy a töltőn felejtette tabletet az egyik biztonsági találta meg, aki - tulajdonos híján - leadta azt az értékmegőrzőben. Az ügy ezzel meg is oldódott, a nő ugyanis rögtön vissza is kapta az eszközt.

  • Bevallom nekem eddig abszolút fogalmam sem volt az egész sportról, éppen emiatt igazi hiánypótló a vizes vébé hivatalos honlapján megjelent, László Zsofia, korábbi válogatott szinkronúszóval készített interjú, amelyből kiderül többek közt, hogy 

    • van igazságalapja annak, hogy az első szülés után kerülnek igazán top formába a szinkronúszók,
    • a magyar szinkronúszók Horváth Rozi féle zselatinnal vonják be a hajukat,
    • a zenét számolással követik, de a víz alatti hangszórók is segítik őket,
    • a láb elemekkel lehet a legtöbb pontot szerezni, de ezek egyértelműen a legnehezebbek is,
    • valamint, hogy ebben a sportágban nagyon kitartónak kell lenni.

    A teljes cikkben minderről bővebben is szó van, így ha valaki tovább művelné magát, az ezen a linken teheti ezt meg.

  • Az úszó teljes átalakuláson ment keresztül a holnap kezdődő úszószámok tiszteletére. Ha kíváncsi arra, hogy lesz Cseh László magánemberből versenyző, ide kattintson.

  • Cody Miller is megérkezett, sőt már ki is próbálta a Duna Aréna medencéjét, nagy szerencsénkre egy kamerával együtt bukva a mélybe. Az amerikait lenyűgözte a látvány, tényleg nagyon jól néz ki.

    (via Nemzeti Sport)

  • Ha egy lengyel twitterező szavajárásával élünk.

  • Pénteken 6 góllal, 13-7-re győzte le a magyar férfi vízilabda-válogatott a franciák együttesét, de mint kiderült, nem csak a vízben voltak élsportolók, hanem a lelátón is. Élőben nézte ugyanis a meccset Nagy Laci, a Veszprém kézilabdázója, valamint a gyorskorcsolyázó Liu fivérek is.

  • Erre jutott Orbán Viktor a budapesti vizes világbajnokság kapcsán.

    Nincs olyan rendezvénye a világnak, amit Budapest városa ne tudna megszervezni. A vizes világbajnokság a bizonyíték arra, hogy ez így van

    – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Illetve egy kivételt mégicsak talált, de annak is csak a racionalitás szab gátat.

    „Noha egy futball-világbajnokság megszervezése nem lenne észszerű, minden más, amit a modern világban közösségi rendezvényként létre lehet hozni, annak házigazdájaként a magyar főváros bátran jelentkezhet”  – egészítette ki gondolatait.

    Ambiciózus vállalás, de egy téli olimpiával azért gondban lennének, bár lehet, hogy a társrendezés is belefér az értelmezésbe. Viszont ezen az alapon meg a focivébéről sem kéne lemondanunk, ki érti ezt?

  • A kínai válogatott ünnepelhetett a szabad kombinációs szabad gyakorlat csapatverseny után a vizes világbajnokságon, a dobogóra az ukránok és a japánok állhattak még fel. (És igen, így nevezik hivatalosan a műsorszámot, ha hihetünk az MTI-nek.)

  • A Rióban négy érmet szerző Nathan Adrian Twitteren közölte mindezt a rajongókkal. 

  • Valami ilyesmit érezhetnek női vízilabdázóink, a szálláshelyükként szolgáló hotelszobákból ugyanis az alábbi látvány fogadta őket.

    Az egyesület nekünk írt leveléből kiderült, hogy a Káposztási Családok Egyesülete lepte meg szombat délelőtt a női vízilabda válogatottat. Mint írták:

    "Magyar zászlókat, szíveket, szurkolói üzeneteket rajzoltak a gyerekek aszfaltkrétával a lányok szállásánál. Meglepetésünkre a lányok is megleptek minket és lejöttek a gyerekekhez egy közös fotózásra."

    1
    Fotó: Káposztási Családok Egyesülete

    És így néz ki fölülről:

    2
    Fotó: Káposztási Családok Egyesülete
  • A kínai csapat a dobogó legmagasabb fokán örül ilyen rendezetten és visszafogottan. A szinkronúszók a szabadkombinációs gyakorlatban voltak a legjobbak.

  • Első győzelmét ünnepelheti a dél-amerikai válogatott, az alsóházi rájátszás első körében ugyanis magabiztosan, 10-5-re verte a dél-afrikai válogatottat. 

    A brazilok ezzel a 13. helyért játszhatnak majd két nap múlva, a Japán-Kazahsztán mérkőzés győztesével. Ezzel együtt sem tudják majd ugyanakkor megismételni két évvel ezelőtti kazanyi szereplésüket, ott ugyanis végül a 10. helyen zártak.

    A brazilok szövetségi kapitánya a meccsel kapcsolatban azt emelte ki, hogy a játékosok megpróbáltak a korábbi hibáikból tanulni és a gyakorlatban kijavítani azokat, ami főleg a fiatal játékosoknak volt rendkívül hasznos.

    A dél-afrikai válogatott kapitánya szerint nem ez volt a legjobb teljesítményük a tornán, lett volna esélyük megverni a brazilokat, de nem hajtották végre megfelelően a terveiket.

    Időközben a Japán-Kazahsztán mérkőzés is befejeződött, melyet a japán csapat fölényesen, 17-8-ra nyert meg, így kedden ők játszhatnak majd a brazilokkal a 13. helyért.

  • Hát nem. Most említette a köztévé műsorvezetője, hogy a pénteki selejtezőben az egyik csapattársa úgy tarkón rúgott egy spanyol lányt, hogy miután kimászott a medencéből, elájult.

    A mentősök ellátták azonnal, és szerencsére nem is lett nagy baja, így nincs akadálya, hogy ma részt vegyen társaival a döntőben.

  • Bár most egy Tweetben azt olvastam, hogy mintha a FINA épp a mai ülésén döntött volna úgy, ezentúl műúszásnak kell nevezni a sportágat szinkronúszás helyett. De ez csak valami píszí-dolog, szóval önök ne is törődjenek vele, hívják csak bátran, ahogy akarják.

    A döntőbe jutó 12 csapatból eddig 5 mutatta be gyakorlatát, és az eredmény tökéletesen követi a selejtezőben kialakult sorrendet. A nyolcadik helyen kvalifikáló franciák vezetnek, de az igazi éremesélyesek, a kínaiak, a japánok vagy az ukránok csak később jönnek.

  • Ma 3 és 10 méteren rendeznek döntőket mű- és toronyugrásban, a program 14 órakor kezdődik a vegyes szinkron versenyszámmal, majd 17 órakor jönnek a magasból a férfiak.

    A műugrás az egyik leglátványosabb sportág a világbajnokságon, ugyanakkor a színvonal elfeledteti velünk, hogy valójában mennyire nehéz. Szerencsére számtalan válogatás segít érzékeltetni a csúcshoz vezető út rögösségét. Például ez. (Elnézést az ilyesmire érzékenyektől, egyik-másik bizony fájhatott.)

  • Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szövetség honlapjának elmondta, hogy a válogatott egyik legnagyobb ászának, Hárai Balázsnak külső hallójárat-gyulladása van, ezért inkább pihentette péntek este.

    Emellett  Gór-Nagy Miklósnak van egy kisebb húzódása, ennek köszönhető, hogy ő is kevés időt töltött a vízben. Ha rajta múlt volna, valószínűleg még ennyit sem játszatja, de Gór-Nagy ragaszkodott hozzá, és az orvos is engedélyét adta a visszafogott szerepeltetéshez.

  • Szép eredmények a nyíltvízi versenyeken Füreden és egy csodás este a férfi vízilabdatornán. Kattintson a képre, galéria nyílik:

  • Alessandro Campagna szerint az olasz férfi vízilabda-válogatott jó meccset játszott az ausztrálokkal péntek este, noha mint ismeretes, az olaszok "csak" nyolc góllal nyertek, így jobb gólaránnyal Magyarország lett a csoportelső és jutott automatikusan a negyeddöntőbe.

    "A magyar csapat szerencsés volt, nem érdemelte meg, hogy tízzel nyerjen Ausztrália ellen. Ausztrália feladta ellene, volt egy hat-nullás negyed is. Ellenünk az utolsó pillanatig küzdött” – hisztizett finoman Campagna. Ez persze a legkisebb mértékben sem kell, hogy izgasson minket, a magyar-olaszon tapasztalt bírásokodás fényében pedig egyenesen kijelenthetjük, hogy ennyi járt nekünk.