Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Hosszú visszalépett, Kapás és Késely döntős

2017.07.24. 11:51

Hosszú Katinka a második legjobb időt úszta a 100 hát előfutamaiban hétfő délelőtt, ám nem sokkal a futam után kiderült, hogy nem vállalja az esti elődöntőt, ugyanis nagyjából húsz perce lett volna, hogy felkészüljön a 200 vegyes esti döntőjére, ahol ő a toronymagas favorit.

A 200 gyors előfutamaiban két magyar induló is volt, Bernek Péter és Kozma Dominik, aki vasárnap bronzérmet nyert a gyorsváltó tagjaként. Bernek a 25. helyen zárt és nem jutott tovább, Kozma viszont a nyolcadik legjobb időt úszta, ezzel elődöntős. 

A nőknél 100 mellen Sztankovics Anna állt rajthoz, és a huszonötödik helyen végzett, vagyis nem jutott tovább, ahogy a 100 háton indult Balog Gábornak sem sikerült olyan időt úsznia, ami elég lett volna az elődöntőhöz. 

Kapás Boglárka és Késely Ajna vasárnap még 400 gyorson döntőzött, hétfő délelőtt már az 1500 gyors előfutamában álltak rajthoz. Kapás a harmadik helyen végzett a futamában, és arról beszélt utána, hogy ez az úszás már sokkal inkább ő volt, a vasárnapit jobb lenne elfelejteni. 

Késely Ajna
Késely Ajna
Fotó: Huszti István

Mindkettőjüknek sikerült bejutni a szám döntőjébe, összesítésben Kapás az ötödik, Késely a nyolcadik idővel kvalifikálta magát.