5,3 milliót ér Hosszúnak egy vb-arany

2017.07.24. 16:55

Nem változtatott a FINA, vagyis a Nemzetközi Úszó Szövetség a 2015-ös, kazanyi vb pénzdíjain, de így is jelentős összegeket lehet szerezni az egyes számok dobogós, illetve helyezést érő eredményeivel, hiszen összesen 5,5 millió dollárt osztanak szét a versenyzők között, és ebben még nincs benne a világcsúcsokért nyerhető összeg.

A legtöbb pénzt nem meglepő módon az úszók kapják, 42 számban összesen 2,52 millió dollár nyerhető. Minden világbajnok 20 ezer dollárt, vagyis 5,3 millió forintot kap az egyéni számokban, a világcsúcs 30 ezer dollárt, forintban 8 milliót ér az úszószámokban.

A két óriás toronyugrás kivételével minden számban a nyolcadik helyig osztanak pénzdíjat, a férfi óriás toronyugróknál még a 14. helyezett is kap 500 dollárt, a nőknél a 12. kap ugyanennyit.

Ezek az összegek csak azok, amikkel a FINA jutalmazza a világbajnokság legjobbjait, az egyes nemzeti szervezetek külön pénzdíjjal jutalmazzák, jutalmazhatják sportolóikat. A Magyar Úszó Szövetség kérdésünkre elmondta, hogy ők külön pénzdíjat nem adnak a magyar sportolóknak a FINA jutalmain felül.

via Sportbiznisz/Swimswam