Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Nonszensz, ami a vízilabda-negyeddöntőben történt

D  CB20170724054
2017.07.24. 23:05

A magyar női vízilabda-válogatott kikapott Kanadától a vizes világbajnok hétfő esti negyeddöntőjében, a kanadaiak 6-4-re nyertek úgy, hogy kevesebbet lőttek, a magyar csapat viszont hiába próbálkozott többször, számtalan lövése elakadt. 

A magyar csapatból Bujka Barbara azt mondta a mérkőzés után, hogy a világ legjobb kapusává tettük a kanadai Gaudreault-t. „A végén már görcsösek voltunk, mindenki be akarta lőni a helyzetet.

A kapusból istent csináltunk, aki egyébként nem tartozna a top három kapusba nálam, de ma belőle a világ legjobb kapusát csináltuk

– mondta. 

Ezt a képet azért árnyalja, hogy rengeteg magyar lövés akadt el a blokkokban, és a kanadai kapus sokszor csak a lecsorgót szerezte meg, vagy a magyar pólósoknak sikerült pont oda lőniük a labdát, ahol Gaudreault volt.

Arra amúgy készült a válogatott, hogy a kanadai kapus mellett egy másik játékos is folyamatosan ott lesz a kapuban védekezni, videón elemezték a helyzetet, de mégsem sikerült betalálni, mondta erről Bujka. Szerinte egyébként nem nyomta agyon őket semmilyen teher, az elején nem mentek be a lövések támadásból, ez okozott problémát, a negyeddöntős vereség pedig nagy csalódás. 

A magyar csapat amúgy összesen harmincötször próbálkozott kapura lövéssel, sokszor talán türelmetlenül, máskor pedig túl későn. Kanadának huszonegy lövése volt, hat gólt szerzett. A mieink a második félidőben egyszer sem találtak be. 

Keszthelyi Rita arról beszélt, hogy türelmetlenek voltak, de vissza kell még néznie a meccset, hogy megértse, pontosan miért kaptak ki.

Az, hogy egy játékos öt gólt lő, arról azt gondolom, hogy nonszensz. Lehet, hogy rosszat tett, hogy három napot pihentünk

– mondta. A kanadaiaknál Monika Eggens vágott ötöt, erre utalt Keszthelyi, akit láthatóan megviselt a vereség.

Takács Orsolya szerint a magyar csapat védekezése rendben volt, a probléma azzal akadt, hogy az ellenfélét nem sikerült feltörni. 

Nagyon kellemetlen zónavédekezésük volt, nem találtunk ellene megoldást. Idővel elbizonytalanodtunk, az egész meccsen négy gólt lőni, ez nem jellemző ránk. Ez volt valószínűleg a cél, hogy bizonytalan szituációkba kényszerítsenek minket, ez jól sikerült

– beszélt a vereség okairól.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a saját pontatlanságunk volt az egyik ok, amiért vesztett a magyar csapat, ez eddig nem volt jellemző a csapatra. „Nem tudom, mennyire izgulták túl a lányok, én nem láttam izgatottnak a csapatot, kellően fel voltak tüzelve. Nyilván volt egy olyan védekezés, ami ellen néha nem találtunk az ellenszert, ugyanakkor lövőhelyzetekből egy csomót kidolgoztunk” – mondta.

Elmondta, hogy megvolt a taktika: Játsszuk ki végig a helyzeteket, ugyanakkor az utolsó lövés többször nem sikerült, vagy akire kijátszottuk, annak nem sikerült, ahogy elterveztük vagy begyakoroltuk. Ez nyilván függ az ellenféltől, a kapustól.” 

A magyar csapat vereségével nem jutott a négybe, és az 5–8. helyért játszhat majd a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A férfi válogatott kedden negyeddöntőzik, Oroszország lesz az ellenfél.