11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat

2017.07.25. 13:27

A női vízilabda-válogatott hétfőn 6-4-re kikapott Kanadától a legjobb négy közé jutásért. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint semmi előjele nem volt annak, hogy kudarcot vallanak.

Bíró a keddi sajtótájékoztatón elmondta: számítottak rá, hogy nehéz meccs lesz, „de arra nem, hogy ennyire impotensek leszünk."

„Nem könnyű megemészteni a történteket" – folytatta a kapitány, a meccs előtt aláírta volna a hat kapott gólt, a négy lőtt azonban szerinte roppant kevés. „Senkinek nem ment úgy a lövés, ahogy szerettük volna. Sajnos rendre túlhelyeztük a labdát, a jobbnál is jobb helyzetet kerestünk. A vereség azért is fájó, mert semmi előjele nem volt a kudarcnak."

A kapitány úgy vélte, talán az előző meccsen a hollandok felett aratott győzelem „bealtathatott minket, de ilyen a vízilabda, ők a kilencedik, mi az ötödik helyért játszunk érem helyett."

Bíró Attila szerint most már az a feladat maradt, hogy megnyerjék a hátralévő két mérkőzést, és szépen búcsúzzanak a hazai vb-n, már csak a csapat mellett végig kitartó szurkolók miatt is.

„A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat" – jelentette ki Bujka Barbara.

Illés Anna fájdalmasnak nevezte a vereséget, társaival együtt nagyon sajnálja, hogy így alakult, de - fűzte hozzá - a folytatásban se mindegy, hogy ötödikként vagy nyolcadikként végez a válogatott.

A center Tóth lldikó is leszögezte, hog csalódott az eredmény miatt, elszalasztott lehetőségről beszélt, mert szerinte nemcsak az elődöntőbe juthattak volna el, hanem egészen a döntőig menetelhettek volna, ha csak megközelítőleg azt nyújtják, amit tudnak.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita azt mondta, hogy a kanadaiak elleni meccsen saját magukat verték meg: „Buták voltunk, bátortalanok, most nagyon ki kell találnunk a megoldást, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő, és mentálisan is jók legyünk."

A magyar válogatott az 5-8. helyért szerdán 15 órakor a görögökkel játszik.  • Hírek
  • Bankszámla