Kizárták a magyar vegyes vegyesváltót a vizes vb-n

2017.07.26. 11:28

A magyar vegyes vegyesváltó hiába végzett a harmadik helyen saját futamában, és jutott tovább a nyolcadik helyen, a csapatot kizárták a vizes világbajnokságon szerda délelőtt. 

A Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna összeállítású csapatot azért zárták ki, mert már az első váltásnál rontottunk, Gyurta Dániel túl hamar ugrott a medencébe, amikor Balog Gábor háton még nem csapott be.

A képen is jól látható, hogy nem volt jó az időzítés.

vegxesvalto.png

"Próbáltam nagyon erős százat úszni, egy perc alatt, ami azt hiszem sikerült. Tegnap egyénként a Gáborral gyakoroltuk a váltásokat, hát, ezek szerint ez most nem úgy sikerült, ahogy tegnap gyakoroltuk." – mondta Gyurta Dániel, aki a vegyes zónában nyilatkozva tudta meg bizonyosan, hogy ő indult túl hamar a 4x100-as vegyes vegyesváltó délelőtti futamában.

Mellen amúgy nagyon leszakította a mezőnyt, több testhossznyi előnyt épített ki, aztán később a britek és a dél-afrikaiak is feljöttek ránk. 

Nem először fordult elő, hogy Gyurta hibázott váltóban, két éve a kazanyi világbajnokságon a 4x100 vegyesváltót zárták ki, mert tizennyolc századdal korábban indult. 

Hosszú legjobb idővel ment tovább 200 pillangón

A délelőtti programban a 200 női pillangó előfutamai jól sikerültek a magyar indulóknak: Hosszú Katinka a legjobb időt úszta, és jutott tovább az esti elődöntőbe, Szilágyi Liliána pedig az ötödik idővel ment tovább. Előbbi 2:07.25, utóbbi pedig 2:07.73 perces idővel ért célba.

Nem jött össze viszont a magyar továbbjutás a férfiak 200 gyors számában: Bohus Richárd összesítésben a 18., Kozma Dominik pedig a 21. idővel végzett. 

A 22 éves Joó Sára 50 háton indult, és 28.91 másodperces egyéni csúccsal a 33. időt úszta, a továbbjutáshoz azonban ez sem volt elég. 

A szövetségi kapitány Sós Csaba fia, Sós Dániel 200 vegyesen indult, 2:01.54 perccel összesítésben a 22. helyen végzett, vagyis ő sem jutott tovább.  • Tippek
  • Bankszámla