Judit
3 °C
7 °C

Marad a Margitszigeten a vízilabdadöntő

D KOS20170725063
2017.07.28. 10:04

Nem helyezik át a Duna Arénába a magyar vízilabda-válogatott világbajnoki döntőjét, derült ki az esemény pénteki sajtótájékoztatóján.

Korábban szó volt róla, hogy ha a magyar csapat bejut a döntőbe, akkor átviszik a mérkőzést a Duna Arénába, mert oda több néző fér be. Ez még csütörtök este is függőben volt, miután a csapat a görögöket legyőzve bejutott a vb-döntőbe, a játékosok sem tudtak biztosat. 

A szervező-bizottság vezetői péntek reggel tárgyaltak FINA és a Swiss Timing (Omega) irányítóival a dologról, de végül elvetették az ötletet. 

A hivatalos időmérő, az Omega képviselője jelezte, az úszószámok este nyolc órai befejezése után fizikai lehetetlenség egy-másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani a másnap is használandó úszó-időmérő infrastruktúrának, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket (amelyeket le kellene szerelni, és át kellene szállítani a szigetről).

A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentene a gyors áttelepülés és átépítés, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül szofisztikált rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

A döntő átmozgatása abból a szempontból is bonyolított volna a helyzeten, egyrészt a jegyeket is át kellett volna átvariálni.

A helyszín így marad a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, ahol a vízilabda-torna eddigi meccseit is játszották. A férfi vízilabda-válogatott szombat este játssza majd a világbajnoki döntőt, az ellenfél a szerbeket legyőző horvát csapat lesz 20.30-tól. 

A játékosok is inkább a Margitszigetet akarták

A pólóválogatottból Vámos Márton elmondta a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, hogy amikor a meccs után megkérdezték a csapatot, hol akarnak játszani, egy másodpercen belül mindenki azt mondta, hogy maradjon az eddigi helyszín.

„Nagyon egyöntetű volt a véleménynyilvánítás a csapatban, hogy a Margitszigeten szeretne játszani. Úgy gondolom, hogy ennek a világbajnoki döntőnek ott van a helye" – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.  Van egy különleges varázsa és atmoszférája  Margitszigetnek, közel van a közönség, ami, mint láttuk számunkra pozitív, és az ellenfél számára nem annyira. Otthon érezzük magunkat, rengeteget edzettünk ott, a kis hazánknak érezzük. Az új arénában nem lenne ilyen erős kapocs, ha már ott kezdtük el, fejezzük is be ott."

Hárai Balázs kulisszatitkot is elárult: azért jobb, hogy a Margitszigeten marad a meccs, mert a Duna Arénában túl mély az uszoda, így nem tudna pihenni mérkőzés közben, ezt a Hajósban meg tudja csinálni.

Decker Ádám is egyetértett a döntéssel, szerinte a magyar vízilabdázás otthona a Margitsziget, ezért helyes, hogy nem vitték át a döntőt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?