Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú testhosszal nyert háton, Kapás döntős

2017.07.28. 12:12

A vizes világbajnokság péntek délelőtti előfutamából Hosszú Katinka a második legjobb idővel jutott tovább 200 háton úgy, hogy saját futamában egy testhossznyit vert a mezőnyre, és végül 2:07.30-as idővel ért célba, ami összesítésben a második eredmény volt. Ezzel természetesen ment tovább az esti elődöntőbe, ahová Burián Kata is bejutott a tizenegyedik idővel. 

A délelőtti előfutamok egyik nagy meglepetését

a tizenhét éves Milák Kristóf szállította, aki juniorvilágcsúcsot jelentő 51.23-as idővel zárta a 100 pillangó előfutamát.

Összesítésben ez az ötödik legjobb idő volt, vagyis továbbjutott. Milák arról beszélt a futama után, hogy tudta, jó időt kell majd úsznia, és maradt még benne erő.

A továbbjutás sikerült Cseh Lászlónak is, az 51.55-ös ideje a tizedik legjobb volt a mezőnyben.  "A második ötven nem volt az igazi, kicsit darabos volt, remélem délután jobb lesz" - mondta Cseh.

A férfiaknál az 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim és Takács Krisztián állt rajthoz, utóbbi a tizenhatodik idővel ment az elődöntőbe, Lobanovszkij viszont a tizennyolcadik lett, és kiesett. Nem sikerült a továbbjutás Molnár Flórának 50 méter pillangón, összesítésben a tizennyolcadik időt úszta. 

A férfi 4x200-as gyorsváltónk a tizedik helyen végzett péntek délelőtt, és lemaradt a döntőről. 

800 női gyorson Kapás Boglárka és Késely Ajna is rajthoz állt, előbbi a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, Késely a kilencedik helyen végzett összesítésben, azaz lemaradt. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!