Natália
1 °C
7 °C

A vb egyik nagy pillanata: Darnyi és Verrasztó a dobogón

2017.07.30. 22:33

Sok múlhatatlan pillanata volt a vizes világbajnokságnak, de szinte biztos, hogy Verrasztó Dávid egész életében nem felejti: Darnyi Tamástól kapta meg az ezüstérmet.

A négyszeres olimpiai bajnok úszó 400 vegyesen érte el a legnagyobb sikereit, épp az egyik legkíméletlenebb számban, amiben Verrasztó nagyot úszva lett ezüstérmes a Duna Arénában.

A díjátadó egyébként eredetileg a tavaly lemondott MÚSZ-elnök, Gyárfás Tamás lett volna a FINA részéről - a végrehajtó bizottság tagja maradt -, a másik két érmes tőle is kapta meg a jutalmát, de amikor Verrasztó jött, Gyárfás hátra lépett, és csak a kabalafigurát kapta meg tőle a 28 éves magyar.

Darnyi a vb előtt több mint két évtized után adott interjút, nem szokott szerepelni. Ebben az interjúban viszont elmondta, hogy Verrasztó sikeréért különösen szurkol. Mert ő a Komjádi uszodában nőtt fel, és jól ismeri gyerekkorától.

Verrasztónak pedig nyilván a példaképe volt Darnyi, aki most a nyakába akasztotta az érmet, és még vállon is veregette.

Verrasztó önmagát is lelkis versenyzőnek tartja, hogy mit élt át Rió után, arról ebben a cikkben mesél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?