Natália
1 °C
7 °C

Nagy Viktor nem alszik jól a vb-döntő óta

2017.07.31. 13:20

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-6-ra veszítette el a Horvátország ellen a világbajnoki döntőt szombaton a vizes világbajnokságon.  A meccs után két nappal a csapat szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, valamint a játékosok közül Nagy Viktor, Vámos Márton, Varga Dénes és Erdélyi Balázs értékelte a döntőben történteket. 

„Mostanában nem alszom jól valamiért, a fáradtság most jön ki igazán, de korábban nyugodt voltam, hiszen éreztem, hogy minden rendben van. Úgy érzem semmi gond nincs, egy ezüstérmet megnyert ez a csapat, valahol túlteljesítettük az elvárásokat, az elvárásaimat. A csapat egységes volt. Csak gratulálni tudok a játékosoknak, hiszen emberfelettit adtak az egész torna alatt. Köszönet a szurkolóknak, akik rengeteg szeretettel árasztottak el minket.” – mondta a kapitány.

Hozzátette még, hogy a védekezésben és a támadásban, vagyis az emberelőnyös helyzetek kivédekezése és az értékesítése terén van még hova fejlődni, hiszen ez határozza meg a mai modern vízilabdát, ezért ebben még fejlődnünk kell. Azt is elmondta, hogy a következő eseményeken bátrabban hozzá lehet nyúlni majd a játékosokhoz, de ez nem azt jelenti, hogy eleve feladjuk ezeket a tornákat, csak szélesítjük a variációs lehetőségeinket. De ez az Eb-n biztos nem az olimpia fog a kapitány szeme előtt lebegni.

Nagy Viktor tűnt a keret közül a legszomorúbbnak a vb-döntő után. Elmondta, ez a bánat és egy kis keserűség még mindig van benne:

„Nehéz, nehéz, azóta sem alszom jól. A felkészülés elején aláírtam volna ezt az eredményt, mert annyira erős volt a mezőny. Vitt minket a közönség szeretete. Azért vagyok kicsit csalódott, mert 2013-ban, mikor nyertünk és hazajöttünk, akkor jöttem rá, mekkora örömöt okoztunk a szurkolóknak és nem ugyanaz az érzés másodiknak lenni. Persze, örült mindenki, de sokkal nagyobb lett volna az öröm, ha nyerünk. Ez okoz nekem csalódást.”

Varga Dénes hosszas hezitálás után vállalta a vb-szereplést: „A tavalyi szezon végén hosszas töprengésen mentem át, mire eldöntöttem, hogy a csapattal akarok lenni és elkezdtem a fejlődést. Én hatalmas bravúrnak tartom az eredményt, olyan nyáron vagyok túl, ami mindig emlékezetes marad számomra:"

Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a válogatottban, nem mondott semmilyen határozott választ, de azt kijelentette, a jövő nyarat pihenéssel akarja tölteni. Aztán meglátja, hogy van-e olyan kvalitása, ami elég a válogatotthoz. 

„Bennem is tombol a csalódottság – mondta Erdélyi Balázs. - Annyi munkát végeztünk el, hogy úgy éreztem, hogy odaértünk, ahol a helyünk van. Nem sikerült az utolsó meccs, és ettől még mindig csalódott vagyok. De ettől függetlenül, boldogan fogok visszaemlékezni erre a két hétre.”

Vámos Márton szívesen odaadta volna az MVP-jét az aranyéremért. Kicsit visszakanyarodott Rióig, ahol egy negyednyi rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy csak 5. legyen a csapat.

„Sajnos itt is volt egy kis rövidzárlat Öröm és csalódottság kavarog bennem. Bár, ez nagy dolog volt, hiszen a világ második legjobb csapata vagyunk. ”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?