Natália
1 °C
7 °C

Vége a vizes vb-nek, de egymilliárddal még drágult

2017.08.02. 12:05

A közbeszerzések bürokratikus rendszere miatt csak most derült ki, hogy 783 millióért építette ki az informatikai rendszert az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt., és 293 millióért takarított a B+N Referencia Zrt., írja az Átlátszó.

Vagyis további egymilliárd forinttal drágult a vizes világbajnokság.

Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 1-jei számában jelent meg, hogy a szervezésért felelős Bp2017 Kft. nettó 782,9 millió forintot fizetett az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-nek az informatikai rendszer kiépítéséért. 

A szerződést 2017. július 7-én írták alá, és a tender a rendkívüli sürgősség miatt – a vizes vb legtöbb közbeszerzéséhez hasonlóan – hirdetmény nélküli eljárás volt. Az Antenna Hungária Zrt.-n kívül pályázott még a munkára a BKK-s e-jegy botrányban érintett T-Systems Magyarország Zrt. és az ATOS Magyarország Kft. is.

Szintén kedden jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a Bp2017 Kft. nettó 292,8 millió forintot fizetett a B+N Referencia Zrt.-nek a versenyhelyszínek takarításáért.

Ezzel együtt – a nyilvánosságra került szerződések alapján – nettó 104,8 milliárd (bruttó 133 milliárd) forintba került a vizes világbajnokság az Átlátszó számításai alapján. Ez ötszöröse annak a 25 milliárdnak, amit Gyárfás Tamás még 2015-ben beígért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?