Judit
3 °C
7 °C

Hosszú Katinka verhetetlen, megszorítani sem tudták

HUSZ4304
2017.07.30. 18:27
Megszerezte második aranyérmét a budapesti világbajnokságon Hosszú Katinka, imponáló fölénnyel nyerte a 400 vegyest.

Hosszú Katinka korábban már háromszor megnyerte a 400 vegyes aranyát. Az elsőnél, 2009-ben még Dave Salo volt az edzője, 2013-ban és két éve már a férje, Shane Tusup.

Budapesten negyedszer nyert, egyetlen magyar úszónak sem sikerült az a bravúr múltban, hogy ugyanabban a számban négyszer aranyérmes legyen.

Négy éve veretlen ezen a távon, és nagyjából csak az volt a kérdés a Duna Arénában is, mekkora előnnyel nyer. A délelőtti előfutamban másfél másodperccel úszott jobbat, mint a spanyol Mireia Belmonte.

A világcsúcsot sokáig üldözte, mígnem a tavalyi olimpián sikerült megjavítania. Ez az idő (4:26,36) most nem forgott veszélyben, kétszázig volt a közelében. 

Abszolút favorithoz méltón, rögtön az első néhány tempó után az élre állt. A pillangó után már egy testhosszal, egy másodperccel vezetett a spanyol Mireia Belmonte előtt.

A hát után 3 másodperc volt az előnye, az egyesen úszó Ohasi próbálta valamennyire tartani vele a lépést, de ő is csak tisztes távolból.

Amikor átfordult a gyorsra, akkor is 3 másodperc körüli volt az előnye, és ez kitartott egészen a célig. 4:29,33-mal fejezte be idei szereplését. A két évvel ezelőtti aranyérmes időhöz képest majdnem egy teljes másodpercet javult.

A döntő után Shane Tusuptól kapott egy magyar zászlót, és Iron Lady sapkában ünnepelt a medence körül.

A spanyol Mireia Belmonte lett a második (4:32,17), a harmadik a kanadai Pickrem lett (4:32,88).

"Hihetetlen, nagyszerű érzés volt. Amikor beértem, akkor pár másodpercig nem nagyon voltam magamnál" - nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak. 

Az utolsó nap nagyon nehéz kétszer is jól úszni a 400 vegyest, fejben nagyon fel kell rá készülni, de nagyon csíp.

" Úgy úsztam, mint edzésen, amikor nem érdekel semmi, edzésen is így szoktam meghalni. De most annyira jó érzés mindenkivel együtt örülni."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?