A holland élvonalból igazolt szlovén válogatott védőt a Felcsút

2018.01.22. 15:56

Felcsúton nem várják tétlenül, hogy termőre forduljon a lassan húszmilliárd forint támogatásból és adományból felhúzott futballbirodalom. Addig is, amíg az akadémia elkezdi ontani a saját nevelésű tehetségeket, a Puskás Akadémia azt csinálja, amiben igazán jó: vásárol.

A legújabb szerzemény Dejan Trajkovski, a 25 éves szlovén válogatott balhátvéd az FC Twentétől érkezik Felcsútra. A hír hallatán minden magyar szurkoló kihúzhatja magát, ez a gazdasági potenciál végre tényleg méltó Öcsi bácsi emlékéhez.

Trajkovski igazolása több szempontból is jó döntésnek tűnik. Bizonyára jól megérti magát a nemrég igazolt jobbhátvéddel, a szintén szlovén Denis Klinarral, illetve a csapat további négy exjugoszláv játékosával. Ennél is fontosabb, hogy a téli időszakban igazolt uruguayi Gonzalo Vegával kiegészülve

végre elég légiósa van a Felcsútnak, hogy 11 külföldivel állhasson fel.

Már csak Pintér Attilán múlik, hogy eljön-e tavasszal ez a gyönyörű pillanat, és mivel az edzőt a legkevésbé sem feszélyezik a légiósok számát korlátozni igyekvő MLSZ-ajánlások, nem zárnánk ki ezt az eshetőséget.

Azzal viszont biztosan nem lehet majd vádolni Trajkovskit, Klinart vagy Vegát, hogy elveszik a játékidőt a PFLA saját nevelésű fiatal magyar játékosaitól: ők ugyanis már az ősszel sem játszottak lényegében egy percet sem.