Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

175 év börtönt kapott az amerikai tornászokat zaklató orvos

2018.01.24. 18:53

Súlyosbították az amerikai tornászokat zaklató csapatorvos, Larry Nassar börtönbüntetését: összesen 40 és 175 év közötti börtönbüntetést szabtak ki rá szerda délután.

Nassar 15 éves, vagy fiatalabb lányokat zaklatott, többek között a háromszoros olimpiai bajnok Gabby Douglast is. 

Az ötvennégy éves egykori csapatorvos az utolsó szó jogán elmondta, hogy örökké elkísérik majd majd az áldozatok által a bíróságon elmondottak. Összesen 150 nő vallott ellene, de csak hét zaklatást ismert be. 

Az ítéletet kihirdető bíró, Rosemarie Aqualina azt mondta, hogy Nassar élete végéig a sötétségben fog élni, és a mostani ítélet egyben a halálos ítélete is.  Az orvos korábban arra panaszkodott, hogy érzelmileg megviseli a per. A bíró erre közölte, hogy 4-5 napig hallgatni az áldozatait semmiség ahhoz képest, hogy órákig élvezkedett velük, tönkretéve az életüket.

"Megtiszteltetés, hogy én hirdethetem ki az ítéletét, mivel ön, uram, nem érdemli meg, hogy a börtönön kívül valaha is szóba álljon valakivel" - idézi Aqualinát a BBC. 

A bírónő a zaklatott nőkhöz is szólt. "Önök most már nem áldozatok, hanem túlélők, akikre az egész világ figyel". 

A botrány miatt a héten lemondott az Egyesült Államok Torna Szövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Nassart korábban 60 év börtönre ítélte gyermekpornográfia miatt a bíróság Michigan államban.