Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nassar ügye miatt ultimátumot adott az amerikai olimpiai szövetség

2018.01.26. 13:22

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága Lawrence Nassar orvos zaklatási ügye  miatt minden kapcsolatát megszakította az Egyesült Államok Tornaszövetségével, egyben távozásra szólította fel a szervezet tizennyolc vezetőjét.

A USAG hivatalosan nem reagált a felszólításra, de a botrány miatt a héten korábban már lemondott a tornaszövetség több vezető tisztségviselője. Köztük Paul Parilla, az igazgatótanács elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa szerdán gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mert 1998 és 2015 között 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt - köztük olimpiai érmeseket - molesztált. 

Az áldozatok közül sokan a USOC felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.

Frissítés: Még a pénteki nap folyamán jelezte a tornászszövetség vezetésének minden tagja, hogy lemondanak a posztjukról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!