Elhagyta a kórházat a 16 éves focista, akit 11-szer hoztak vissza a halálból

2018.02.17. 13:01

Elhagyhatta a kórházat szombaton az a 16 éves dabasi fiatal focista, aki január végén meccs közben kapott infarktust. Duhaj Ádám január 25-én meccs közben lett rosszul. Miután jelezte, hogy nem érzi jól magát, és cserét kért, lefelé sétálva a kapu mögött összeesett. Csak az isteni szerencsének és egy ott tartózkodó szabadnapos mentő szakszerű segítségnyújtásának köszönhette, hogy életben maradt a mentő érkezéséig.

A pályán hétszer kellett újraéleszteni, majd később még további négy alkalommal sikerült visszahozni a halálból. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője szerint csoda, hogy a fiú életben maradt, Merkely Béla úgy nyilatkozott, hogy 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel.

A játékost a klinikán mesterséges kómában tartották és napokig egy műszív segítségével segítségével tartották életben, a készüléket az azóta elvégzett szívműtét alkalmával eltávolították. Gyógyulása szépen haladt, orvosa később már azt mondta,  bár rehabilitációra szorul majd, „de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk".

Duhaj Ádámot pénteken engedték haza kórházból. Bár a fiatal labdarúgó egy nagyon ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul, és a betegség tünetei a sport miatti fokozott megterhelés következtében jelentkeztek, most azt is elképzelhetőnek mondják, hogy folytathatja a sportolást. A mostani sajtótájékoztatóról a HVG-n látható videó.