Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korrekorder pingpongos előzi a kínaiakat a világranglistán

2018.02.27. 10:47

Az új asztalitenisz-világranglistát most sem kínai fogja vezetni, az eddig élen álló német Dmitrij Ovtcharovot honfitársa, Timo Boll váltja, aki minden idők legidősebb elsője lesz.

A új ranglista március 1-től él, akkor Boll 36 éves, 11 hónapos és 21 napos lesz. Az eddigi rekorder, a svéd Jan-Ove Waldner 32 éves és 28 napos volt, amikor 1997-ben vezette a világranglistát.

GettyImages-692184830

Boll utoljára pont hét éve, 2011 márciusában volt ranglistaelső. Ovtcharov a harmadik helyre csúszott vissza, ami azt jelenti, hogy a pontok alapján jelenleg a németek a legerősebbek, így a 2018-as csapatvilágbajnokságon ők lesznek az egyes kiemeltek. A másodikak pedig a kínaiak, hiszen a második, negyedik és ötödik helyen is kínai játékos áll.

„Nagyon örülök. Ez a helyezés visszajelzése az elmúlt hónapokban végzett kemény munkámnak és a kiegyensúlyozott teljesítményemnek. Először 15 éve voltam világelső, és most, néhány nappal a 37. születésnapom előtt ismét az leszek" – mondta Timo Boll.

A nőknél Csu Jü-ling december után ismét az élre áll.

A világranglistán legjobb magyar Póta Georgina a 31. helyen áll, a férfiak közül pedig Lakatos Tamás a legjobb, a 98. hely az övé.