Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszatért a női röpladásokkal történelmet író kapitány

2018.03.05. 16:00

Újra az a Jan de Brandt lesz a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, akivel 28 év után jutott ki a magyar csapat az Európa-bajnokságra. A belga edző szerződése a hazai rendezésű Eb végéig, 2019. szeptember 15-ig szól.

De Brandt 2014 és 2016 között volt nálunk kapitány, a 2015-ös Eb-n a nyolcaddöntőbe jutott csapatával, majd 2016-ban pótselejtezőn harcolta ki irányításával a válogatott az Eb-szereplést. A kapitány ezután köszönt le posztjáról, a családja és klubcsapata miatt nem tudta tovább ellátni a feladatait.

A belga edzővel februában azonban szerződést bontott a török Fenerbahce, így újra felmerült a neve a válogatottnál. De Brandt igen mondott a magyar szövetség felkérésére, és a felnőtt válogatott mellett az U17-esek és az U19-esekkel is dolgozni fog.