Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Láncfűrésszel támadtak a triatlonistára, hogy levágják a lábait

2018.03.07. 11:07 Módosítva: 2018-03-07 11:26:39

Brutális támadás áldozata lett a dél-afrikai Durbanban egy triatlonista. Mhlengi Gwalát kerékpározás közben támadta meg három ismeretlen, majd az út menti bozótba rángatták, ahol egy láncfűrésszel megpróbálták amputálni a lábait. 

A helyi rendőrség szóvivőjének szerda reggeli tájékoztatása szerint kedden, délután negyed négy körül támadták meg a sportolót. "Gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást az umbiloi rendőrkapitányságon,  miután Gwalát a három elkövető megtámadta, a bozótba rángatta és megpróbálta levágni a lábait, amitől sérüléseket szerzett".

A sportoló stábjának tagja, Sue de la Porte arról számolt be, hogy Gwala megpróbálta a támadóknak felajánlani a telefonját és a nála levő pénzt, de ők továbbra is lefogva tartották a földön és megpróbálták megcsonkítani.

Az esetről elsőként a riói olimpián bronzérmet szerző Henri Schoeman számolt be a Twitteren.

"Egy barátomat hárman megtámadták miközben Durban területén biciklizett. Aztán megpróbálták levágni a lábait egy lánfűrésszel. A penge túl tompa volt, csak félig ment át az egyiken és csak belekezdett a másikba. Rosszul vagyok! Mennyire vagyunk biztonságban dél-afrika útjain?" – írta Schoeman.

 

Dennis Jackson‚ az elitprogram vezetője kedden azt nyilatkozta, hogy a támadás indítékai egyelőre homályosak. A program orvosai a sportolóval is tudtak beszélni, aki magánál volt. Jackson szerint a támadás körülményei "végtelenül bizarrak" voltak.

"Még mindig nem fogtam fel pontosan, hogy mi történt. Úgy tűnik, hogy edzés közben kapták el és rángatták be a bozótba. Egy láncfűrész volt náluk, és az egyik lábára mentek, ami nagyon aggasztó. Nem tudjuk, hogy tényleg le akarták -e vágni, hogy pontosan mik voltak a körülmények. Az biztos, hogy Mhlengi él, beszél és az orvosok ellátják" – mondta Jackson még kedden. Más források azóta azt írták, hogy a sportolót munkába menet érte a támadás.

"Mhlengi nem tudja, hogy miért hagyták abba a támadói. Utána kivonszolta magát az útra, ahol a biztonsági szolgálat autója vette fel és vitte a legközelebbi kórházba. Hogy mennyire sérült meg a lába, azt majd a következő napokban tudjuk meg" – tette hozzá a sportvezető.

Gwala korábban két nemzetközi versenyen képviselte országát. A dél-afrikai sportban hatalmas felháborodást váltott ki az eset.