Láncfűrésszel támadtak a triatlonistára, hogy levágják a lábait

2018.03.07. 11:07 Módosítva: 2018.03.07. 11:26

Brutális támadás áldozata lett a dél-afrikai Durbanban egy triatlonista. Mhlengi Gwalát kerékpározás közben támadta meg három ismeretlen, majd az út menti bozótba rángatták, ahol egy láncfűrésszel megpróbálták amputálni a lábait. 

A helyi rendőrség szóvivőjének szerda reggeli tájékoztatása szerint kedden, délután negyed négy körül támadták meg a sportolót. "Gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást az umbiloi rendőrkapitányságon,  miután Gwalát a három elkövető megtámadta, a bozótba rángatta és megpróbálta levágni a lábait, amitől sérüléseket szerzett".

A sportoló stábjának tagja, Sue de la Porte arról számolt be, hogy Gwala megpróbálta a támadóknak felajánlani a telefonját és a nála levő pénzt, de ők továbbra is lefogva tartották a földön és megpróbálták megcsonkítani.

Az esetről elsőként a riói olimpián bronzérmet szerző Henri Schoeman számolt be a Twitteren.

"Egy barátomat hárman megtámadták miközben Durban területén biciklizett. Aztán megpróbálták levágni a lábait egy lánfűrésszel. A penge túl tompa volt, csak félig ment át az egyiken és csak belekezdett a másikba. Rosszul vagyok! Mennyire vagyunk biztonságban dél-afrika útjain?" – írta Schoeman.

 

Dennis Jackson‚ az elitprogram vezetője kedden azt nyilatkozta, hogy a támadás indítékai egyelőre homályosak. A program orvosai a sportolóval is tudtak beszélni, aki magánál volt. Jackson szerint a támadás körülményei "végtelenül bizarrak" voltak.

"Még mindig nem fogtam fel pontosan, hogy mi történt. Úgy tűnik, hogy edzés közben kapták el és rángatták be a bozótba. Egy láncfűrész volt náluk, és az egyik lábára mentek, ami nagyon aggasztó. Nem tudjuk, hogy tényleg le akarták -e vágni, hogy pontosan mik voltak a körülmények. Az biztos, hogy Mhlengi él, beszél és az orvosok ellátják" – mondta Jackson még kedden. Más források azóta azt írták, hogy a sportolót munkába menet érte a támadás.

"Mhlengi nem tudja, hogy miért hagyták abba a támadói. Utána kivonszolta magát az útra, ahol a biztonsági szolgálat autója vette fel és vitte a legközelebbi kórházba. Hogy mennyire sérült meg a lába, azt majd a következő napokban tudjuk meg" – tette hozzá a sportvezető.

Gwala korábban két nemzetközi versenyen képviselte országát. A dél-afrikai sportban hatalmas felháborodást váltott ki az eset.