Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 2008-as nyári játékok helyszínein is lesznek versenyek a pekingi téli olimpián

2018.04.02. 14:48

A 2008-as nyári olimpia helyszínein is rendeznek versenyeket Pekingben a 2022-es téli ötkarikás játékokon. Liu Jü-min, a szervezőbizottság illetékese hétfőn elmondta, a 13 helyszín közül nyolc lesz olyan, amely már tíz évvel ezelőtt is otthont adott bizonyos sportágaknak, négyet újonnan építenek, egy pedig ideiglenes versenyhelyszín lesz.

Az új és az átépítés előtt álló létesítmények tervezése jelenleg is tart, együttműködésben a nemzetközi sportági szövetségekkel és a televíziós társaságokkal. A Jégszalag névre keresztelt gyorskorcsolya-csarnokot például már egy éve építik, a munkálatok várhatóan a jövő év végén fejeződnek be. A 80 ezer négyzetméteres létesítmény 12 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

Liu Jü-min szerint továbbá vannak olyan beruházások is, amelyeket nem az olimpiára elkülönített költségkeretből finanszíroznak, ilyen a gyorsvasút, a repülőterek, az autópályák és néhány középület.

(MTI)