Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berki Krisztián maximális pontszámmal nyert világkupát

2018.04.03. 17:49

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián megnyerte a 2016-2018-as egyéni világkupát lólengésben, írta közleményében a Magyar Torna Szövetség.

Az egyéni világkupában nyolc állomás alapján hirdettek szerenként bajnokot, a 2016 november és 2018 márciusa közötti időszakban négy-négy világkupát figyelembe véve (Cottbus, Melbourne, Baku és Doha).

A nyolc állomásból a legjobb három eredménye számított, Berki a maximális 90 ponttal győzött. A vállsérülése miatt csak az első évadban versenyző világbajnok három állomáson nyert, egyen pedig második lett.  Épphogy lecsúszott a dobogóról Kállai Zoltán, aki a kétéves sorozatban 48 ponttal a negyedik helyen végzett, ráadásul több versenyről szintén hiányzott.

Ha két évvel később vagyunk, akkor még nagyobb az örömöm, hiszen ez a győzelem akkor már olimpiai kvótát is ér. Bevallom őszintén itt a második szezon második felében már számolgattam, figyelemmel kísértem a világkupákat, néztem az ellenfeleket, és bíztam abban, hogy meglehet a győzelem. 2016 végén és 2017 elején három arany- és egy ezüstérmet szereztem, a nyolcból négy versenyen indultam, és ez elég volt ahhoz, hogy én végezzek az első helyen. Nagyon örülök, hiszen ez is azt mutatja, ha egészséges vagyok, akkor ott vagyok az élen."

A nőknél ugyanezt a szériát figyelembe véve az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia is jól szerepelt, igaz, a magyar bajnoknő se vett részt valamennyi állomáson. Kovács kedvenc szerén, felemáskorláton érte el a legjobb helyezést, 55 ponttal negyedik lett, ugrásban 38 ponttal hatodik, míg talajon 34 ponttal hetedik, gerendán pedig 40 ponttal a nyolcadikként zárt.

2018 novemberében újra indul a kétéves sorozat, amelynek utolsó állomása a 2020-as dohai világkupa, és ez az időszak már az olimpia szempontjából is jelentőséggel bír, hiszen aki az élen végez, az kvalifikációt szerez a tokiói olimpiára.