Csodát tett a japán baseballzseni, társai telibe szívatták

2018.04.04. 10:05

Óriási hírveréssel került az amerikai profi baseball-ligába (MLB) a japán Otani Sohei, aki annyira vágyott a legerősebb bajnokság után, hogy hajlandó volt 190 millió dollárról lemondani. Az előszezonja viszont nem sikerült a legjobban, ezért már azelőtt elkezdték kritizálni a Los Angeles Angels igazolását, hogy egy pillanatot is játszott volna tétmeccsen.

Otani viszont az elmúlt három napban minden kritikusát elhallgattatta: a japán fenomén, aki képes egyszerre dobó- és ütőfeladatokat is ellátni – ez egyébként nagyon ritka, a sportág egyik legnagyobb legendája, Babe Ruth volt ennek a mestere még az 1910-30-as években –, vasárnap még dobójátékosként nyert meccset csapatának első MLB-meccsén, majd kedd este már ütőjátékosként villant nagyot, és azonnal egy három futást érő hazafutással kezdett a Cleveland Indians ellen.

A remek kezdés után a társai persze nem bírták ki, hogy ne szívassák meg kicsit, ahogy Otani visszatért a kispadra, hogy ünnepeljen, mindenki neki háttal ülve, síri csendben fogadta, mintha nem is történt volna semmi.

Otani egyébként elég jól zárta a meccset, négy ütőlehetőségből háromszor ütött is, összesen három futást hozott az ütéseivel, ő maga pedig két futást hozott össze.

Az Angels Otaninak is köszönhetően 6-2-re nyerte az első inninget, a meccs végére 13-12-re szedték szét az Indianst otthon.