Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váratlanul elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kurlovics

2018.04.07. 09:17

Váratlanul meghalt Alekszandr Kurlovics kétszeres olimpiai bajnok súlyemelő pénteken. A kiváló fehérorosz sportoló, aki a Szovjetunió és a Független Államok Közösségének színeiben két aranyérmet is nyert, Grodno nevű szülővárosában hunyt el 57 évesen.

Alexandr-Kurlovich-741x1024
Fotó: IWF

Kurlovics négyszeres világbajnok, kétszeres Európa-bajnok összetettben, 1988-ban és 1992-ben pedig olimpiai aranyérmes lett az ólomsúlyúak között. Többször is sikerült világcsúcsot beállítania, legjobb eredménye szakításban 215, lökésben 260, összetettben pedig 472,5 kilogramm volt. 2006-ban még a súlyemelő-hírességek csarnokának tagjai közé is beválasztották.

Kurlovics az európai szövetségben alelnök, az IWF-ben (Nemzetközi Súlyemelő-szövetség) a technikai bizottság tagja volt, hazájában pedig részt vett a sportági szövetség vezetőségének munkájában.

(Via IWF)