Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miklós Edit lett a síszövetség elnöke, a leváltott elnök szerint jogszerűtlenül

DMOHA20180118006
2018.04.15. 18:15 Módosítva: 2018-04-15 18:51:23

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, ám a régi elnök szerint jogszerűtlen keretek között. A visszavonulását a héten bejelentő versenyző 26, míg a korábbi elnök Bajai András 2 szavazatot kapott a vasárnapi rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

A rendkívüli közgyűlés összehívásának körülményeivel részletesen foglalkoztunk szombati cikkünkben.

Bajai András a közgyűlés előtt bejelentette a tagságnak, hogy bíróságon fogja megtámadni a közgyűlés határozatait, mert azt szerinte több okból is törvénytelenül hívták össze. Bajai kifejtette, hogy elnöki jogkörét korlátozták, továbbá hogy a közgyűlés összehívásáról döntő elnökségi ülést, valamint a közgyűlést is csak neki lett volna joga összehívni.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Bajai egy különös taktikai húzással megnyitotta, majd azonnal be is rekesztette a közgyűlést, mondván így akkor is vége a történetnek, ha az összehívás körülményeit az ő véleményével ellentétben később mégis jogszerűnek találnák.

A közgyűlést levezető Gótzy Antal, valamint az általa ügyvezető alelnöknek kinevezett Kaszó Klára ezzel szemben azon az állásponton voltak, hogy az alapszabály rendelkezése alapján a közgyűlés határozatai jogszerűek, mert azt az elnök akadályoztatása esetén az alelnök is jogszerűen összehívhatta.

(via MTI)

(Borítókép: Miklós Edit sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs)