Miklós Edit lett a síszövetség elnöke, a leváltott elnök szerint jogszerűtlenül

DMOHA20180118006
2018.04.15. 18:15 Módosítva: 2018.04.15. 18:51

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, ám a régi elnök szerint jogszerűtlen keretek között. A visszavonulását a héten bejelentő versenyző 26, míg a korábbi elnök Bajai András 2 szavazatot kapott a vasárnapi rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

A rendkívüli közgyűlés összehívásának körülményeivel részletesen foglalkoztunk szombati cikkünkben.

Bajai András a közgyűlés előtt bejelentette a tagságnak, hogy bíróságon fogja megtámadni a közgyűlés határozatait, mert azt szerinte több okból is törvénytelenül hívták össze. Bajai kifejtette, hogy elnöki jogkörét korlátozták, továbbá hogy a közgyűlés összehívásáról döntő elnökségi ülést, valamint a közgyűlést is csak neki lett volna joga összehívni.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Bajai egy különös taktikai húzással megnyitotta, majd azonnal be is rekesztette a közgyűlést, mondván így akkor is vége a történetnek, ha az összehívás körülményeit az ő véleményével ellentétben később mégis jogszerűnek találnák.

A közgyűlést levezető Gótzy Antal, valamint az általa ügyvezető alelnöknek kinevezett Kaszó Klára ezzel szemben azon az állásponton voltak, hogy az alapszabály rendelkezése alapján a közgyűlés határozatai jogszerűek, mert azt az elnök akadályoztatása esetén az alelnök is jogszerűen összehívhatta.

(via MTI)

(Borítókép: Miklós Edit sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. MTI Fotó: Mohai Balázs)