Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jöhetne a pétanque a párizsi olimpián

2018.04.18. 14:55

Tokióhoz képest kevesebb új sportággal bővítenék a programot a 2024-es párizsi olimpia szervezői, Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke kettő, három, talán négy sportágról beszélt az AFP hírügynökségnek. Két év múlva, Japánban az alapprogram a gördeszkázással, a szörf (nem a vitorlás, hanem csak a deszkás változata), a sportmászással, a karatéval és a baseballal/softballal egészül ki.

„Világos, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt szeretné, hogy a párizsi esemény kisebb legyen, mint tokiói a versenyzők és a sportágak számát tekintve egyaránt” – érvelt Estanguet, aki szerint a tokiói újoncok közül egynek sem garantált, hogy marad 2024-re is a sportágak között. Ráadásul dönteni is ráérnek még, a NOB ugyanis 2020 decemberére várja majd a sportágak megnevezését, így a tokiói tapasztalatok alapján látják majd, mit érdemes megtartani.

A lehetséges jelöltek között nevezte meg a Franciaországban nagy népszerűségnek örvendő pétanque-ot.