Kupakudarcok estéje volt a pénteki a magyaroknak

2018.04.20. 20:21

Két magyar csapat is európai kupasorozat négyes döntőjében szerepel ezen a hétvégén. Pénteken mindkettő elődöntőzött játszott, de mindkettő vereséget szenvedett, így a folytatásban a bronzéremért meccselhet.

Az UVSE női vízilabdázói az oroszországi Kirisiben a spanyol Sabadell ellen kezdték az Euroliga négyes döntőjét (a másik ágon a házigazda oroszok és az olasz Ekipe Orizzonte játszott). A két csapat legutóbb 2016-ban, a sorozat döntőjében találkozott – az UVSE tavaly nem jutott a négy közé, viszont innen kiesve megnyerte a második számú sorozatot, a LEN Kupát –, akkor is a spanyolok nyertek, 11-8-ra.

A mostani meccs ennél simább volt, az UVSE csak az első negyedben tudta tartani a lépést a világ legerősebb klubcsapatával: bár ekkor is gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, még 4-4-gyel tudtak az első szünetre menni. A második negyedtől már sima meccset játszottak a spanyolok, 5-2, 3-1 és 5-1 arányban nyerték a negyedeket a számos kapufát lövő margitszigeti csapat ellen, így végül 17-8-ra győztek. A m agyar csapat gólszerzői: Steffens 4, Keszthelyi 2, Csabai, Parkes 1-1.

A másik meccsen a Kirisi 14-13-ra nyert az Orizzonte ellen, így az UVSE az olaszok ellen játszik szombaton 11:30-tól a bronzéremért.

Futsalban is nagy verést hozott a péntek este. A győri Rába az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjében 6-1-re kapott ki a portugál Sportingtól. Itt már a szünetre eldőlt a továbbjutás, az első félidőt ugyanis 5-0-ra nyerték a portugálok. A bronzmeccset vasárnap öttől játsszák a győriek, ellenfelük biztosan spanyol lesz, a másik elődöntőben ugyanis a címvédő spanyol Inter Movistar az FC Barcelonával játszik magyar idő szerint péntek éjszaka.