Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kupakudarcok estéje volt a pénteki a magyaroknak

2018.04.20. 20:21

Két magyar csapat is európai kupasorozat négyes döntőjében szerepel ezen a hétvégén. Pénteken mindkettő elődöntőzött játszott, de mindkettő vereséget szenvedett, így a folytatásban a bronzéremért meccselhet.

Az UVSE női vízilabdázói az oroszországi Kirisiben a spanyol Sabadell ellen kezdték az Euroliga négyes döntőjét (a másik ágon a házigazda oroszok és az olasz Ekipe Orizzonte játszott). A két csapat legutóbb 2016-ban, a sorozat döntőjében találkozott – az UVSE tavaly nem jutott a négy közé, viszont innen kiesve megnyerte a második számú sorozatot, a LEN Kupát –, akkor is a spanyolok nyertek, 11-8-ra.

A mostani meccs ennél simább volt, az UVSE csak az első negyedben tudta tartani a lépést a világ legerősebb klubcsapatával: bár ekkor is gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, még 4-4-gyel tudtak az első szünetre menni. A második negyedtől már sima meccset játszottak a spanyolok, 5-2, 3-1 és 5-1 arányban nyerték a negyedeket a számos kapufát lövő margitszigeti csapat ellen, így végül 17-8-ra győztek. A m agyar csapat gólszerzői: Steffens 4, Keszthelyi 2, Csabai, Parkes 1-1.

A másik meccsen a Kirisi 14-13-ra nyert az Orizzonte ellen, így az UVSE az olaszok ellen játszik szombaton 11:30-tól a bronzéremért.

Futsalban is nagy verést hozott a péntek este. A győri Rába az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjében 6-1-re kapott ki a portugál Sportingtól. Itt már a szünetre eldőlt a továbbjutás, az első félidőt ugyanis 5-0-ra nyerték a portugálok. A bronzmeccset vasárnap öttől játsszák a győriek, ellenfelük biztosan spanyol lesz, a másik elődöntőben ugyanis a címvédő spanyol Inter Movistar az FC Barcelonával játszik magyar idő szerint péntek éjszaka.