Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összejön a rekord Ronnie O'Sullivannek?

2018.04.20. 13:26

Szombaton kezdődik a sznúkerszezont lezáró világbajnokság a sheffieldi Crucible Színházban, amin a fogadóirodák a szezonban idáig öt pontszerző versenyt megnyerő Ronnie O'Sullivant tartják a legesélyesebbnek. Rajta kívül a világelső és címvédő Mark Selbyt és Judd Trumpot tartják a legesélyesebbnek.

A most világranglista második Ronnie O'Sullivan hatodszor nyerhetné meg a vébét, ebben a rekordot a már visszavonult Stephen Hendry tartja hét győzelemmel. Viszont A Rakéta lehetne az első, aki hat pontszerző tornát is nyer egy adott szezonban. Az eddigi öt győzelmével csak beállította Hendry, Selby és Ting Csün-huj (Ding Junhui) rekordját. A BBC szerint a vébén egyébként nem kapott könnyű ellenfelet az egykor még világranglista második, most 18. Stephen Maguire személyében.

A címvédő Mark Selby tavaly duplázni tudott, összességében pedig 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben nyerte meg a vébét, így ő arra hajt, hogy zsinórban harmadszor győzzön.

Érdekesség még, hogy a walesi Jamie Jones meglepetésre 10-0-ra győzte le a selejtezőben az esélyesebb kínai Liang Ven-pót) (Liang Wenbo), ő majd a 2005-ös világbajnok Shaun Murphyvel játszik az első körben. Murphy volt egyébként a második legfiatalabb világbajnok Hendry mellett, a vébé után pedig majd Budapestre jön a III. Magyar Snooker Gálára, amin Jimmy White is részt vesz.

A most április 21. és május 7. között zajló vébét 1927 óta rendezik meg, és 1977 óta a sheffieldi Crucible Színházban tartják. A győztes egyébként rekordösszeget, 425 ezer fontot (kb. 150,5 millió forintot) vihet majd haza.