Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Összejön a rekord Ronnie O'Sullivannek?

2018.04.20. 13:26

Szombaton kezdődik a sznúkerszezont lezáró világbajnokság a sheffieldi Crucible Színházban, amin a fogadóirodák a szezonban idáig öt pontszerző versenyt megnyerő Ronnie O'Sullivant tartják a legesélyesebbnek. Rajta kívül a világelső és címvédő Mark Selbyt és Judd Trumpot tartják a legesélyesebbnek.

A most világranglista második Ronnie O'Sullivan hatodszor nyerhetné meg a vébét, ebben a rekordot a már visszavonult Stephen Hendry tartja hét győzelemmel. Viszont A Rakéta lehetne az első, aki hat pontszerző tornát is nyer egy adott szezonban. Az eddigi öt győzelmével csak beállította Hendry, Selby és Ting Csün-huj (Ding Junhui) rekordját. A BBC szerint a vébén egyébként nem kapott könnyű ellenfelet az egykor még világranglista második, most 18. Stephen Maguire személyében.

A címvédő Mark Selby tavaly duplázni tudott, összességében pedig 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben nyerte meg a vébét, így ő arra hajt, hogy zsinórban harmadszor győzzön.

Érdekesség még, hogy a walesi Jamie Jones meglepetésre 10-0-ra győzte le a selejtezőben az esélyesebb kínai Liang Ven-pót) (Liang Wenbo), ő majd a 2005-ös világbajnok Shaun Murphyvel játszik az első körben. Murphy volt egyébként a második legfiatalabb világbajnok Hendry mellett, a vébé után pedig majd Budapestre jön a III. Magyar Snooker Gálára, amin Jimmy White is részt vesz.

A most április 21. és május 7. között zajló vébét 1927 óta rendezik meg, és 1977 óta a sheffieldi Crucible Színházban tartják. A győztes egyébként rekordösszeget, 425 ezer fontot (kb. 150,5 millió forintot) vihet majd haza.